Ruime overwinning voor JO17-4 op Zwaluw

01-01-1970
7-0

Vandaag stond de wedstrijd tegen Zwaluw JO17-2 op het programma en eindelijk mocht OJC JO17-4 een keer op kunstgras spelen, de vertrouwde ondergrond waarop ze ook 2 keer in de week trainen. De wedstrijd in Vught werd ruim, met 0-8, gewonnen en dus hadden we vandaag in de voorjaarszon een mooie wedstrijd voor de boeg..

Uw verslaggever kwam pas bij de wedstrijd toen het al 10 minuten aan de gang was maar had nog weinig gemist volgens de toeschouwers langs de lijn. Het was wel snel duidelijk dat onze jongens veel in balbezit waren maar niet scherp genoeg reageerde op de ontstane kansen die ze dus zelf zo creërde. Maar toch zat ik amper 5 minuten op de bank toen de 1-0 viel, waarschijnlijk hadden de jongens op mij gewacht. Dave gaf een strakke lage voorzet op Kay, die tegen de bal aan kon lopen en de voorsprong op het bord zette. Zwaluw kreeg geen tijd om een fatsoenlijke aanval op te bouwen want onze mannen zaten er kort op. Goed en wel na de openingstreffer lag ook de 2-0 al in het mandje. Dylano gaf een mooie dieptepass recht in de loop van Kay, die oog in oog met de keeper kwam. Kay bleef koel en tikte beheerst de bal langs de keeper. OJC bleef druk zetten en Dave werd aan de linkerkant weggestuurd. Opnieuw wist hij de bal strak voor het goal te krijgen waar Thom zijn voet maar tegen de bal hoefde te zetten voor de 3-0. Onze jongens hadden een makkelijke middag vandaag op veld 6. Zwaluw kreeg het door de druk die onze jongens zette niet voor elkaar om maar 1 keer gevaarlijk te worden en zelf kregen we vele mogelijkheden om de score uit te breiden. De 4-0 kwam van Yannick na aangeven van Kay en even later vlak voor de rust kopte Dave de bal, buiten het bereik van de keeper, in het goal na aangeven van opnieuw Kay voor de 5-0.

Het ging dus lekker in de 1e helft en iedereen was benieuwd wat de uiteindelijke einduitslag zou gaan worden. Als ze op de zelfde wijze door gingen zouden de dubbele cijfers wel gehaald worden. Onze jongens waren wel nog steeds constant in de aanval maar de afronding was een probleem. De vleugelspelers kregen veel ruimte en kwamen er ook elke keer goed door maar het vizier van diegene die probeerde af te maken stond steeds te hoog. De keeper van Zwaluw nam tijd genoeg om de bal te halen en vervolgens uit te trappen waardoor er best veel tijd verloren ging en de wedstrijd zijn charme verloor. Een goede voorzet van Thom werd prachtig ingekopt door Dave maar helaas lag de lat succes in de weg. Even later was het wel raak toen Dave de bal voorgaf. Hij raakte hem niet helemaal goed en de bal verdween achter de Vughtse doelman. Helemaal niet erg als je zo ook je doelpunten pakt. De volgende poging begon met Casper, die de bal hoog doortikte richting Kay. De tegenstander kwam er nog tussen en werkte de bal in eigen goal. Deze 7-0 kwam dus op naam van Casper. Er werd nog een paar keer op de lat geschoten en een aantal kansen gemist. De scherpte was ver te zoeken bij de diverse doelpogingen en de eindstand was toch een zeer ruime en overtuigende 7-0 overwinning.

Het was een keurige overwinning vandaag die ook dik verdiend was. Er werd hard gewerkt voor elkaar en er werden weinig tot geen kansen weggegeven. Toch blijft het jammer dat er vaak zo gehaast geschoten werd. Vele ballen gingen over of naast en als het vizier op scherp had gestaan was dit een monster score geworden. Dit is helaas niet gelukt maar toch grote complimenten voor het vertoonde spel en hopelijk zetten jullie dit over 2 weken door. Volgende week spelen we geen wedstrijd maar de week erop komt DenDungen naar ons sportpark. Deze tegenstander doet nog volop mee voor de 1e plaats en daar willen onze jongens natuurlijk niet aan meewerken. Deze wedstrijd spelen onze jongens thuis en het spektakel begint om 14.45 uur. Tot op 22 april en voor diegene die op vakantie gaan…fijne vakantie!