JO17-2 doet wat het als kandidaat kampioen behoort te doen

01-01-1970
01:00

Op deze mooie middag mogen we een uitwedstrijd spelen dicht bij huis. Tegen het provinciehuis in 's-Hertogenbosch liggen de velden van BLC (Beatrix-LVV-Combinatie voor de geïnteresseerden onder u). BLC was in de thuiswedstrijd een makkelijke prooi. Het werd toen maar liefst 5-1. Toch had BLC wel enkele leuke spelers. Echter wat we bij veel ploegen in onze competitie zien is dat ze verdedigend als team aardig staan, maar aanvallend is het ieder voor zich.

En daar onderscheidt OJC JO17-2 zich dit jaar in. Het team is gegroeid en het samenspel legt een goede basis. Vorige week tegen Taxandria werd dat ook weer duidelijk. Goed in de omschakeling, direct inspelen, door-bewegen en fel in de duels. Een duidelijk signaal dat we kandidaat nummer 1 zijn om vanuit deze competitie te promoveren naar de hoofdklasse. Bovendien spelen op deze zaterdag de nummers 2 en 3 tegen elkaar, ODC en Taxandria.

Een lang intro… En dat komt eigenlijk omdat er over de wedstrijd niet zo heel veel valt te zeggen. BLC werd makkelijk geliquideerd door onze verdedigers die dit jaar stuk voor stuk grote stappen hebben gemaakt. Er ontstonden mogelijkheden, maar die leidden nog niet tot een goal. De aansluiting van de verdediging kon beter. Hierdoor viel er een gat op het middenveld en dat was lastig voor onze middenvelders. Later werd er beter aangesloten waardoor de druk op BLC kon worden opgevoerd.

Bart scoorde in de eerste helft vanuit een vrijetrap en deed hetzelfde met een afstandsschot in de tweede helft. Verder was het een matte wedstrijd waarbij we ons heel verstandig niet uit de tent lieten lokken. Heel volwassen uitgespeeld en met de 3 punten naar huis.

Na de wedstrijd krijgen we het bericht dat de nummer 3 van de nummer 2 heeft gewonnen. Hierdoor staan we met 2 wedstrijden te spelen op 6 punten voorsprong. We hebben dus nog 1 punt nodig.

Volgende week wacht ons de lastige bekerwedstrijd tegen Oirschot Vooruit JO17-1. Dit is alweer de kwartfinale. Dat moet een mooie wedstrijd worden.