JO15-4 verliest in kwartfinale na penalty's

01-01-1970
1-1

Op deze tweede Paasdag staat de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Maliskamp JO15-1 op het programma. OJC tegen Maliskamp, twee teams die elkaar door en door kennen en waarbij ook buurt- en klasgenoten elkaar treffen. Dit zijn altijd speciale wedstrijden. De wedstrijd start op het middaguur en we moeten het doen zonder Salah, Koen, Tijn en Nander. Bart uit JO15-5 komt als extra speler meedoen.

Ook vandaag beginnen we weer niet geconcentreerd. Ondanks dat we zelf mogen aftrappen verliezen we al snel de bal, en na een dieptepass verschijnt de Maliskamp rechtsbuiten alleen voor Tom en rond beheerst af (0-1); en dat na 30 seconden! We maken het onszelf weer extra moeilijk. Maliskamp blijft de overhand houden, heeft duidelijk meer balbezit maar dit leidt niet tot levensgrootte kansen. Bij een hoog geheven voet wordt Roel geraakt in het gezicht. Een beetje dizzy zoekt hij even de reservebank op. Na 20 minuten spelen moet hij toch weer aan de bak, nadat Mart hard geraakt is op zijn scheenbeen. Roel neemt de laatste man positie over en de wisselwerking met gelegenheids-voorstopper Tom vM is goed. Ook Mats en Julius, op de beiden back-posities, krijgen meer en meer grip op de snelle aanvallers. Een vrije trap van Roel wordt gekeerd door de Maliskamp keeper, maar verder nauwelijks kansen in deze eerste helft.

Na een korte rustpauze beginnen we aan de tweede helft. We komen steeds beter in ons spel en Sem en Matthijs zetten direct een mooie aanval op. Maliskamp hanteert deze tweede helft de lange bal, maar de wind speelt hen parten. Hierdoor verovert OJC ROSMALEN JO15-4 snel de bal en kan aan nieuwe aanvallen denken. Nadat Pim op rechts doorzet, kan hij vanaf de achterlijn voorgeven. Net voordat de bal bij Matthijs zou belandden, is daar een Maliskamp-been dat dat voorkomt. Uit de corner die hierop volgt, is de bal net te hoog voor Stijn om de bal goed op doel te koppen. In de 54e minuut zoekt Manu een een-twee met Gijs. In plaats hiervan wurmt Gijs zich langs zijn tegenstander en prikt de bal in het doel (1-1). Omdat het de knockout-fase van het bekertoernooi is, moet er een winnaar komen. Beide ploegen gaan op zoek naar een (winnend) doelpunt. Eerst voorkomt de Maliskamp-keeper een mooie aanval, door snel zijn doel uit te komen. En daarna gaat een doelpoging van Manu net naast. De beste kansen voor Maliskamp waren in de eerste en laatste minuut van de wedstrijd. In de eerste minuut leidde dat tot een doel-punt. In de slotminuut had het talrijke publiek al het winnende doelpunt geteld, maar Tom voorkwam met een wereld-save dat er nogmaals gescoord werd. Na 70 minuten spelen, staat een 1-1 eindstand op het scorebord. Penalty’s moeten de beslissing brengen. We beginnen met ieder vijf penalty’s te nemen.

5-6: Maliskamp

Na ieder 8 penalty’s te hebben genomen is de wedstrijd beslist. Maliskamp JO15-1 plaatst zich, samen met Eindhovense Gestel JO15-1, Waalre JO15-1 en de winnaar van Best Vooruit JO15-2 / Nuenen JO15-3, voor de halve finale van de beker. Maliskamp gaat nu de Rosmalense eer hooghouden.

OJC ROSMALEN JO15-4 mag met opgeheven hoofd terugzien op dit bekertoernooi. Vijf wedstrijden gespeeld, en hierin ongeslagen gebleven. Goede tegenstanders als Fc Engelen JO14 1, Wilhelmina JO15 2, Emplina JO15 2 en TGG JO15 1 werden verslagen.