JO15-4 verliest van aanstaande kampioen

01-01-1970
01:00

Onze vierde wedstrijd in 6 dagen !!! Door schoolexcursies, proefwerkweek en blessures missen we vanavond 7 spelers (Salah, Gijs, Sem, Nander, Mart, Pim en Matthijs). Vier vervangers uit JO15-5, te weten Casper, Bart, Bram en Job, reizen mee af naar Acht voor de wedstrijd tegen het plaatselijke JO15-1 team dat het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan.
Met een zo gewijzigde spelersgroep is het maken van een opstelling wel even improviseren. De linkerflank bestaat volledig uit JO15-5 spelers (Bram-Bart-Job). Weliswaar niet allen op hun reguliere posities, maar ze weten elkaar goed te vinden. Ook Casper start op het middenveld, dat wordt gecompleteerd door Stijn. Manu, die zijn voetbalschoenen vergeten was, Mats en Tom staan op hun vertrouwde positie. Julius (spits) en het gelegenheidsduo in het centrum van de verdediging (Roel en Tom vM) hebben ook weleens op deze posities gespeeld. Tijn en Koen nemen als eerste plaats op de reservebank

Er is een duidelijk overwicht van Acht JO15-1 te zien. Ze willen vandaag de voorsprong op de nummer 2 (Were Di JO15-1) naar 6 punten brengen. Met hierna nog 2 wedstrijden (en een beter doelsaldo) zouden ze dus officieus kampioen kunnen worden. In de 11e minuut wordt het, na een verdedigingsfout aan onze zijde, 1-0. Sporadisch komt OJC in de buurt van het Acht-doel, maar grote kansen krijgen we niet. Bart is in minuut 23 dichtbij, maar zijn schot wordt geblokt. In de 28e minuut mag een Acht speler ongehinderd van afstand schieten (2-0). In de 33e minuut verdraaid Mats zijn knie, valt op de grond en schreeuwt het uit van pijn. De bal wordt echter niet uitgeschoten. Het zou iedere team sieren als ze de bal uitspelen als een speler van de tegenpartij zwaar geblesseerd op het veld ligt. Het bord dat op het sportpark hangt met de slogan ‘Zonder respect geen voetbal’, zou dan eer zijn aangedaan. In de rust is Mats direct naar een arts gegaan waarbij een scheurtje in de bovenbeenspier is geconstateerd. Beterschap Mats.

Na de rust beginnen we ietsjes sterker. Een vrije trap van Roel en een schot van Koen leiden echter niet tot een aansluitingstreffer. Daarentegen wordt in de 44e minuut onnodig balverlies wel genadeloos afgestraft (3-0). In de 50e minuut volgt een pegel van zo’n 20 meter (4-0) en in minuut 59 wordt het 5-0 als een opgekomen speler vrij mag binnenkoppen. De laatste doelpoging is van Manu, maar een eretreffer zat er vandaag niet in. Eindstand, vlak voor het donker wordt, is 5-0.

We sluiten onze zesdaagse voetbal-tournee af. Acht was vandaag een maatje te groot. We feliciteren dit team alvast met het aanstaande kampioenschap.
OJC ROSMALEN JO15-4 heeft wel even een rustpauze verdiend. De volgende wedstrijd wordt pas op zaterdag 6 mei gespeeld. Tegenstander is dan Best Vooruit JO15-2.