Gelijkspel MO9-1 in spannende wedstrijd

01-01-1970
01:00

Zaterdag 22 april stond de laatste thuiswedstrijd op het programma voor de meiden van MO9-1. Op het gezellige sportcomplex “De Groote Wielen” werd er om 09.45 uur afgetrapt tegen Boxtel. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin.

Het was de één na laatste wedstrijd voor de meiden in de competitie, maar meteen wel een kraker van jewelste. De inzet van de dag was een derde plaats in een hele sterke competitie. Als OJC niet zou verliezen, dan werd een keurige derde plaats veiliggesteld.
Tegenstander Boxtel was een mixteam van speelsters, die net begonnen zijn met voetballen, maar ook met een aantal (oudere)dispensatiespeelsters. Een pittige tegenstander dus. In een eerder duel was OJC nog met 5-3 te sterk geweest, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De meiden hadden vrijdag nog een hele dag aan de Koningsspelen deelgenomen en ’s avonds nog een training bij OJC gehad, maar iedereen leek fit genoeg te zijn om zaterdag te kunnen voetballen. Alleen Nova had de Koningsspelen niet goed verwerkt. Ze had weer last van haar oude blessure, dus zij moest de training en wedstrijd aan haar voorbij laten gaan.

Na een goede warming-up waren de meiden klaar voor het belangrijke duel. De toeschouwers waren weer in grote getale komen kijken. De weergoden waren goed gestemd, dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd. OJC probeerde de wedstrijd meteen naar zich toe te trekken, maar Boxtel gaf goed tegenstand. De tegenstander kwam zelfs een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar de verdediging met Esmée, Daisy en Luna gaf geen krimp. En als de tegenstander er toch doorheen kwam, dan was er altijd nog keepster Lois met haar goede reddingen. In de aanval werkten Cato en Eline erg hard, maar ook de verdediging van Boxtel stond goed opgesteld. De tegenstanders zetten tegenwoordig vaak een dubbele dekking op Cato, maar ook dan is ze af en toe ongrijpbaar. Het was wachten op een doelpunt en die kwam er ook! Bieke ging fel het duel aan en veroverde de bal. Met een bekeken pass kwam de bal bij Cato terecht, die de 1-0 op het scorebord zette. Op dat moment een terechte voorsprong. Aan het eind van de eerste helft werd Boxtel steeds sterker, maar OJC kreeg ook nog steeds goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Helaas ging de bal er niet in.

In de rust kregen de meiden de complimenten voor het vertoonde spel, maar het was wel duidelijk dat we er nog niet waren. We moesten blijven werken voor de punten. Eline ging de tweede helft keepen en Lois mocht weer gaan voetballen. In de tweede helft had OJC het moeilijk. Boxtel kwam steeds gevaarlijker bij het doel, maar gelukkig voor OJC bleef de gelijkmaker uit. Op het middenveld speelden Bente en Chanice een prima partij. Vooraf hadden ze een opdracht meegekregen en die werd keurig uitgevoerd. Met de wind in de rug kreeg Boxtel steeds meer kansen. OJC kwam er voetballend niet meer uit, maar ging over op werkvoetbal. Er werd heel veel inzet getoond om een goed resultaat te behalen. Boxtel ging steeds meer aanvallen, dus dat betekent dat OJC meer ruimte kreeg om te voetballen. De mogelijkheden om te scoren waren er wel, maar helaas werden deze niet afgemaakt. Een belangrijke wet in het voetbal zegt; “als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander”. En dat was ook zo. Na een goede aanval kon Boxtel de gelijkmaker scoren. Het werden nog spannende minuten. Beide teams speelden om te winnen. Beide teams kregen nog kansen om te scoren, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Na 2x 20 minuten voetballen stond de uitslag 1-1 op het scorebord. Deze uitslag betekende ook dat OJC een knappe prestatie heeft geleverd om in deze zware competitie derde te worden. Meiden hard gewerkt! Als het voetballend niet altijd wil lukken, maar jullie blijven zo hard knokken voor een goed resultaat, dan kunnen de leiders alleen maar tevreden zijn. Menig profclub zou hier nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Op 6 mei spelen we onze laatste wedstrijd uit tegen Boxtel. Iedereen is van harte welkom.