01-01-1970
2-2

OJC 17-4 speelt moeilijke wedstrijd en deelt de punten met OSC JO17-1

OJC JO17-4 - OSC JO17-1 2-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen OSC op het programma of terwijl, de strijd om als 4e te eindigen in de competitie. OSC speelde vandaag hun laatste wedstrijd en onze jongens rest nog een uitwedstrijd tegen BVV. Bij winst van onze jongens zouden ze 4e eindigen, bij verlies 5e en bij gelijkspel zou de wedstrijd tegen BVV gewonnen moeten worden om alsnog de 4e plaats te pakken. Het weer werkte in ieder geval mee…

Veld 9, 14.45 uur en de scheidsrechter floot voor de aftrap van deze niet onbelangrijke wedstrijd. Er stond een stevige wind over het veld en onze jongens speelde de 1e helft met wind tegen. Door deze wind werd het voetballen moeilijk, hoge ballen waren lang onderweg en waren ook moeilijk in te schatten. OSC zette van begin af aan veel druk en bracht onze jongens in de problemen. We leden veel balverlies en gingen slordig om met de bal als die in ons bezit was. Fysiek was de tegenstander ook veel sterker dus moest er eigenlijk een andere voetballende oplossing gevonden worden maar die kwam er niet in de 1e helft. OSC speelde veel de lange bal die door de wind dan ook veel te hard ging, waarna onze jongens weer het spel mochten hervatten. Kay kreeg een schietkansje maar zag zijn schot gekeerd door de keeper maar het was voornamelijk OSC die kansen kreeg en daar toch wel erg slordig mee omgingen. De wind bleek dus een alles beslissende factor te hebben deze wedstrijd. Onze verdediging had hun handen vol aan de tegenstander en met name Casper won bijna al de duels aan zijn linkerkant van het veld. We waren inmiddels een halfuur onderweg en het was eigenlijk eenrichtingsverkeer richting het OJC goal alleen viel gelukkig het doelpunt niet. Totdat in de 36e minuut een verdediger uit een ongevaarlijke situatie de bal te zacht terugspeelde op zijn eigen keeper. Dave had dit goed ingeschat en onderschepte de bal en na een paar keer draaien, waardoor hij de OJC aanhang in spanning liet, schoot hij de bal onbereikbaar voor de keeper in de hoek voor de 1-0. Gezien het wedstrijdbeeld niet geheel terecht maar daar maakte onze jongens en wij ons niet druk om. Met officieel nog een minuut of 4 op de klok was het nog uitkijken voor de tegentreffer. Er was wat blessuretijd en tijd dat de bal gehaald moest worden en net in die minuten viel de gelijkmaker. Een lange bal van OSC viel een keer goed en de speler ronde snoeihard af en liet de goed keepende Tom kansloos. Vrijwel meteen na de 1-1 klonk het signaal voor de rust.

De 2e helft hadden wij dus wind mee en moesten daarvan gaan profiteren. En er kwamen inderdaad meer kansjes. OSC bleef proberen de lange bal te spelen maar dat ging met deze wind niet werken. Onze jongens gingen op jacht naar de bevrijdende 2-1 en waren daar heel dichtbij na een indirecte vrije trap van Dave. Zijn schot was zo hard dat de keeper hem alleen maar voorbij heeft horen suizen waarna de bal via de lat weer in het veld kwam. Snel na deze poging kwam OSC met een aanval die onderschept werd door Max Cortvriend, die ook al vele aanvallen onderschept had. Alleen dit keer raakte Max de bal verkeerd en zag hem over onze eigen keeper in het goal stuiteren. Het was dus 1-2 en onze jongens liepen er verslagen bij. Met nog een minuut of 5 te gaan probeerde we ze vanaf de zijlijn op te peppen. Ze zette nog wat druk op de tegenstander en er kwamen nog kansjes. Dave werd goed aangespeeld en liep het strafschopgebied in waarna hij onderuit gehaald werd. De scheidsrechter floot en het commentaar van OSC was daar maar dit had de goed leidende scheidsrechter goed gezien. De bal ging op de stip en als aanvoerder nam Robin plaats achter de bal. De spanning was te snijden want dit was erop of eronder. Als hij scoorde kregen onze jongens Donderdag nog een kans, anders werden ze 5e. Robin nam zijn aanloop, bleef koel en schoot de bal onhoudbaar hard tegen de touwen voor de 2-2. De opluchting was daar maar de wedstrijd was gespeeld. Er werd nog wel afgetrapt en OSC schoot de bal in een laatste poging nog eens naar voren. Maar onze verdediging onderschepte de bal en het eindsignaal maakte een einde aan alle spanning. Eindstand 2-2.

Het was een moeilijke wedstrijd vandaag. De 1e helft was niet goed en de 2e helft was beter. Door te knokken en niet op te geven toch nog een gelijkspel eruit gesleept. Nou moet er Donderdag tegen BVV gewonnen worden om alsnog de, door de spelers en leiders, fel begeerde 4e plaats te halen. Deze wedstrijd is dus een uit wedstrijd en die begint om 19.00 uur dus….tot Donderdag voor de spannende ontknoping!