Verlies JO15-4 in laatste thuiswedstrijd

01-01-1970
01:00

Zaterdag 6 mei, de dag van de laatste thuiswedstrijd van deze competitie. Tegenstander is de nummer 12 Best Vooruit, die overigens goede resultaten laat zien in de laatste weken. Aangezien we het vandaag moeten doen zonder de geblesseerden Mats en Nander, en de afwezige Julius, Tijn en Salah versterken Tim en Sven (beiden uit JO13-2) ons team.

Het vuurwerk spatte er in de eerste minuten vanaf. In de openingsminuut snelde Manu langs zijn tegenstander, die de bal kon voorgeven. Eerste doelpoging van Gijs en rebound van Koen, maar beide pogingen werden gestopt door de keeper. In de 2e minuut hadden we weer kunnen scoren, maar de poging van Matthijs ging over het doel heen. Wat een openingsfase. Daarna gingen we onrustiger spelen. Passes kwamen te vaak niet aan, en Best kreeg in minuut 10 hun eerste kans, maar het schot ging naast. In de 12e minuut werd een vrije trap door Best Vooruit in het zestienmetergebied geslingerd. Een aanvaller reageerde het meest attent (0-1). Een vrije trap vanaf een vergelijkbare positie werd door Roel nipt over het doel geschoten. In de 25e minuut schoot een Best-speler de bal vanaf 20 meter, geheel buiten het bereik van Tom, in de rechterkruising (0-2). Na een half uur spelen schoot de ingevallen Best-spits, die zeker twee koppen groter was dan Tim, op de paal. Walter besloot Tom vM en Tim te laten switchen van positie, waardoor het lengteverschil minder groot was. Op aangeven van Matthijs ging Sven door in het zestienmetergebied, maar zijn poging werd geblokt. En na een vrije trap genomen door Sem kon Gijs, na een verdedigende misser in het hart van de Best-defensie, net niet profiteren. Met een 0-2 stand gingen we de rust in.

In de eerste helft hadden we de wind vol tegen gehad, wat wellicht wel mee speelde bij het vertoonde spel. Het moest deze 2e helft ook zeker beter. Vol overgave gingen we op zoek naar een doelpunt. Koen was in minuut 40 dichtbij, maar zijn kopbal werd door de keeper gepareerd. Doordat we steeds meer de aanval zochten, kreeg Best Vooruit mogelijkheden in de counter. In de 44e minuut leidde dit bijna tot het derde doelpunt, maar Tom keerde de inzet. De volgende minuten kregen wij enkele kansen. Eerst Koen en vervolgens Stijn, na goed stoorwerk door Gijs, maar de bal ging er niet in. In de 50e minuut ging Manu door op de rechterflank en legde de bal vanaf de achterlijn terug. Wederop werden de kansen niet omgezet in doelpunten. In minuut 55 werd een overtreding gemaakt op Pim. De vrije trap die hierop volgde werd knap over de muur geschoten, maar even zo knap uit de hoek getikt door de Best-keeper. In de tegenstoot kon Tim de bal net voor een Best-aanvaller weghalen. Zo'n 15 minuten voor het einde stoomde Mart op vanaf zijn laatste man positie. Op rand zestien werd zijn schot vervolgens geblokt. De wedstrijd kabbelde daarna richting het einde, en werd na 70 minuten voetbal afgesloten met een 0-2 eindstand.

Vandaag was het niet goed. Het verschil zat met name in de wil om te winnen. Komende dinsdag spelen we de laatste competitiewedstrijd, uit tegen Maliskamp JO15-1. In deze wedstrijd zullen punt(en) behaald moeten worden om nog een plek te stijgen in de ranglijst. Met volledige inzet gaat dit ook zeker lukken.