MO9-1 verliest in waar spektakelstuk

01-01-1970
01:00

Zaterdag 6 mei speelden de meiden van MO9-1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Boxtel. Om 11.00 uur was de aftrap op sportpark Munsel te Boxtel.

Het viel voor de leiders niet mee om een compleet team bij elkaar te krijgen. Lois en Eline waren op vakantie, Nova had een blessure en Luna kon vanwege een feest, maar één helft meespelen. Het was een heel gepuzzel, maar de leiders waren weer erg creatief geweest. Fenna en Lena waren bereid gevonden om zaterdag aan te sluiten bij het team. Heel erg bedankt voor het meespelen.
Het team Boxtel is een mixteam van speelsters, die net begonnen zijn met voetballen en een aantal speelsters, die als dispensatie meedoen. Alleen mag er in de leeftijdsklasse van MO9 geen dispensatiespeelsters opgesteld worden! Jammer dat dit voorkomt, maar we hebben er nu wel genoeg over gezegd. Wij zijn OJC ROSMALEN, wij zijn MO9-1 en wij zijn van niemand bang! De warming-up werd deze keer verzorgd door stagiaire Silvie, die afgelopen week een contract heeft getekend bij Telstar, dat uitkomt in de eredivisie vrouwen. Het hoogste niveau van Nederland qua vrouwenvoetbal. Gefeliciteerd!

OJC ROSMALEN en Boxtel zorgden zaterdagochtend voor een waar spektakelstuk met 13 doelpunten, waarin de thuisploeg uiteindelijk mocht juichen. Ondanks de vele afzeggingen hadden de leiders toch een goed team op de been gebracht. Door de afwezigheid van twee keepers had OJC nog maar één speelster met keeperervaring in het team zitten. Chanice had in eerste instantie aangegeven, dat ze maar één helft wilde keepen, omdat ze voetballen ook erg leuk vindt. In de rust durfden de andere speelsters niet te gaan keepen. Gelukkig dacht Chanice samen met haar ouders aan het teambelang en niet in haar eigen belang. Een extra vermelding in dit verslag is het zeker waard. Chanice heeft een prima wedstrijd gekeept en met haar verre uitschoppen werden we vaak gevaarlijk. De meiden van MO9-1 gingen voortvarend van start. Er werd meteen veel druk op de verdedigsters van Boxtel gezet en we kregen meteen al een aantal kansen. Het eerste doelpunt van OJC gaat voor de titel van doelpunt van het jaar. Na een overtreding van Boxtel mocht Luna een vrije trap nemen op zo’n 12 meter schuin voor de goal. Met een prachtig schot scoorde zij in de verre bovenhoek en dit doelpunt werd dan ook uitbundig gevierd. Boxtel was een beetje onder de indruk en OJC ging opzoek naar een tweede doelpunt. Op het middenveld speelde Lena haar allereerste wedstrijd van het seizoen. Ze vond het wel een beetje spannend, maar ze kan terugkijken op een prima debuut. Samen met Bente liepen ze de tegenstander vaak goed in de weg en kregen de ballen vervolgens ook bij de aanvalsters. OJC kreeg kansen, veel kansen, maar het had moeite om de goede keepster van Boxtel te passeren. Uiteindelijk was het toch Cato die de 0-2 op het scorebord bracht. Een terechte stand op dat moment. Daarna ging Boxtel ook steeds beter spelen, maar tot echte kansen kwamen ze ook niet. Slechts met een aantal afstandschoten werd Boxtel gevaarlijk. Na een gevaarlijke hoekschop van Boxtel kwam de bal per ongeluk tegen een been van een speelster van Boxtel aan en rolde langzaam in het doel. De speelster schrok er zelf van.
De meiden van MO9-1 bleven goed voetballen. Voorin waren Cato, Bieke en Fenna een plaag voor de verdedigers. De meiden hebben heel veel gelopen en vele kansen gecreëerd. Het was dan ook niet verassend dat Cato nog twee keer kon scoren. Boxtel kreeg nog wel wat mogelijkheden maar de verdediging met Esmée, Daisy en Luna hield goed stand. Op slag van rust kreeg de gevaarlijke aanvalster van Boxtel nog de bal en met een hard schot passeerde zij Chanice. Ruststand 2-4.

In de rust werden de meiden gecomplimenteerd met hun getoonde spel en inzet. Er werd ook meteen door de leiders gezegd, dat we moeten blijven werken voor het resultaat. Ook de tweede helft konden we weer een goede inzet tonen, maar OJC had geen antwoord op de gevaarlijke aanvalsters van Boxtel. Ondanks dat OJC zeker mogelijkheden kreeg om te scoren, was het Boxtel die de wedstrijd deed kantelen.
De ruststand van 2-4 werd in de tweede helft omgedraaid naar 8-4 voor Boxtel. Daarna kreeg OJC nog een aantal mogelijkheden om te scoren, maar alleen Fenna kon nog een doelpunt scoren. Eindstand 8-5. Voor Boxtel was dit de eerste overwinning in de competitie en dat werd uitgebreid op het veld gevierd.

De competitie is nu ten einde. Met een keurige derde plaats in een zware competitie mogen we alleen maar trots zijn op de behaalde resultaten. Op 2 september 2016 begonnen we met tien leuke meiden een voetbalteam. Het grootste gedeelte van de meiden had nog nooit gevoetbald, maar dat mocht de pret niet drukken. Beetje bij beetje kregen ze de basistechnieken van het voetbal steeds beter onder de knie. Het samenspel ging steeds beter en er kwamen resultaten, hele mooie resultaten. We hebben verloren, gelijk gespeeld en ook wedstrijden gewonnen. Spannende wedstrijden, kansloze wedstrijden, wedstrijden met een traan, maar zeker ook veel wedstrijden met een lach. Het team MO9-1 is trots, trots op zichzelf en dit seizoen verdient gewoon een mooie afsluiting. Er volgen nog drie toernooien en als afsluiter van het seizoen een ouder-kind wedstrijd.