JO15-4 toont karakter en eindigt op 9e plaats

01-01-1970
01:00

Dinsdag 9 mei 2017. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Een uitwedstrijd, maar dan wel dichtbij. Tegenstander is namelijk Maliskamp JO15-1. Zonder Mats, Nander, Matthijs en Sem verzamelen we om 18.30 uur op het Sportpark. Daar blijkt dat kleedkamers nog niet open zijn, waardoor uiteindelijk de wedstrijd een kwartiertje later begint. De tegenstander is een goede bekende, want we speelden al eerder in competitie en beker tegen elkaar.

Om 19.15 uur vindt de aftrap plaats op het hoofdveld. Maliskamp zoekt direct de aanval. Zo snel als in de bekerwedstrijd (30 seconden) was het gelukkig niet, maar ook deze wedstrijd beginnen we weer slapjes. In de 5e minuut, na een corner van OJC, schiet de Maliskamp-keeper de bal veruit. Ongehinderd mocht de linksbuiten alleen op ons doel af (1-0). Drie minuten later was het weer raak. Nu leverden we de bal in eigen strafschopgebied in en mocht Maliskamp weer de bal vrij binnenschieten (2-0). Verdedigend zag het er bij beiden doelpunten niet goed uit. We moesten vol aan de bak. Omdat Maliskamp een 442-opstelling had, gingen Tijn en Tom vM in de mandekking spelen en schoof Roel door naar het middenveld. We kregen hierdoor ook meer grip op het middenveld. In minuut 16 kon Julius op snelheid langs zijn tegenstander glippen. De verdediger bedacht zich geen moment en haalde, volledig onnodig en zonder bedoeling de bal te spelen, Julius van achteren neer. De goed leidende scheidsrechter trok de gele kaart, waarmee de Maliskamp-speler nog blij mocht zijn. We speelden nu tien minuten met een man meer, en namen het heft direct in handen. De man-meer-situatie betaalde zich in de 23e minuut uit. Mart vond de geheel vrijstaande Roel, die het zestienmetergebied indook. Vanaf de achterlijn legde hij de bal terug, waar het voor Julius eenvoudig was om de bal binnen te tikken (2-1). We bleven de aanval zoeken en Manu snelde z’n tegenstander meermaals voorbij. Nadat we weer elf tegen elf speelden, veranderde het spelbeeld nauwelijks. We hadden grip op de wedstrijd. Ook verdedigend toonden we karakter en herstelden ons uitstekend van enkele missers in de openingsfase. In de 29e minuut verzond Koen een dieptepass richting Gijs, die alleen op de keeper af kon gaan. Hij liet de keeper kansloos en tekende de gelijkmaker aan (2-2). Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begonnen we met een nieuwe linkerkant. Pim en Salah vonden elkaar enkele malen goed, en konden zo aanvallen opzetten. Ook de rechterkant met Koen en Manu, ondersteund door Stijn wonnen vele duels met hun directe tegenstanders. Het veldspel was beter, maar hele grote kansen leverde het niet op. Enkele afstandsschoten van Koen, Stijn en Salah konden de keeper niet verontrusten. En Manu schoot vanaf een aardige positie over. Hoewel het spel zich deze helft voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelden, kwam Maliskamp er enkele malen gevaarlijk uit. Bij een doelpoging kon Tom, in twee instanties, redding brengen. En toen een aanvaller alleen op ons doel afging, was Julius op volle snelheid nodig om met een uiterste krachtinspanning de situatie weer onder controle te krijgen. De beste kans voor OJC was nog voor Gijs, maar alleen voor de keeper schoot hij de bal net naast het doel. Na 70 minuten voetbal floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Na een matige start van de wedstrijd, hebben we vandaag allemaal karakter getoond. Met veel inzet en goed voetbal hebben we een verdiend punt behaald. Hiermee zijn we op deze laatste wedstrijddag één plaats geklommen en eindigen we de competitie op de 9e plek.
Een andere doelstelling die we hadden, namelijk: er is geen tegenstander die ons tweemaal verslaat, is wel geslaagd. Zelfs tegen de top drie ploegen hebben we een punt behaald. Dat de teams redelijk aan elkaar gewaagd waren blijkt wel uit het geringe puntverschil tussen plaats 4 en 10. En er is ook maar een team waartegen we de volle zes punten hebben behaald. Van ieder van de onderste drie ploegen hebben we ook een wedstrijd verloren. Als we deze wedstrijden iets scherper gespeeld hadden, hadden we ook zomaar op plaats 4 kunnen eindigen.
Al met al een prachtig seizoen in de 2e klasse voor OJC ROSMALEN JO15-4.