OJC JO15-2 buigt pas in blessuretijd

01-01-1970
01:00

In de derde ontmoeting tussen DSC JO15-1 en OJC JO15-2 had de laatstgenoemde ploeg iets recht te zetten. Dat de oefenwedstrijd in mei verloren ging, speelde nauwelijks een rol, maar de wijze waarop er in het begin van de competitie werd gespeeld en verloren van de ploeg uit Kerkdriel was beschamend. Verliezen hoort bij het spel en is vooral vervelend, maar gebrek aan motivatie en teamgeest is niet acceptabel. En daarvan was bij een aantal spelers in de uitwedstrijd sprake. Er viel dus wel wat recht te zetten tegen de aanstaande kampioen. Een terechte titel, want DSC gaf dit seizoen nog nauwelijks iets weg. Maar bij OJC leefde het besef dat er na de wedstrijden van de afgelopen weken wel wat te halen viel. Men was in ieder geval van plan om zijn huid duur te verkopen.

OJC, zonder de geblesseerde Max en Marijn en de geschorste Jonas, begon ijzersterk. Met de sterke wind in de rug werd onmiddellijk na de aftrap de aanval gezocht en wist Justin, na een goede pass van Juan, al 1-0 te scoren. OJC bleef de aanval zoeken, wist enkele kansen af te dwingen, maar wist het doel niet meer te vinden. De bezoekers, mogelijk onder invloed van kampioensstress, wisten daar niet veel tegenover te stellen. Met de sterke tegenwind konden ze hun grootste wapen, de lange bal op de razendsnelle buitenspelers nauwelijks hanteren. Toch werd het in de 14e minuut gelijk. Een lange bal werd gevangen door de wind en kwam met een rare curve weer op de grond. Tim kon er daardoor net niet meer bij. De spits wel en alleen voor Jay scoorde hij 1-1.
OJC zocht meteen de aanval weer op, maar kwam, ondanks een aantal prima mogelijkheden, niet meer tot scoren. Aanvallend stelde DSC daar niets meer tegenover, want de acties van de bezoekers werden al in een vroegtijdig stadium door het met hart en ziel strijdende OJC onschadelijk gemaakt.

Na de rust speelde OJC tegen de wind in. Desondanks werd er nauwelijks iets weggegeven. De bezoekers probeerden de verdediging met lange ballen te verrassen, maar dat mocht niet baten. Er werden helemaal geen kansen gecreëerd. De verdedigers grepen keer op keer op tijd in tot grote wanhoop van de tegenstanders. OJC bleef de bal redelijk rond spelen en de aanval zoeken, maar wist ook niet heel veel kansen meer af te dwingen. Helaas moest Vincent, die een zeer sterke wedstrijd speelde op het middenveld, met een blessure het veld verlaten en kon ook Juan de wedstrijd niet uitspelen. Voor hem kwam Rens Constant uit de C3 binnen de lijnen. Goed om te zien dat Rens zich goed staande wist te houden.
Uiteindelijk mazzelde de koploper ver in blessuretijd. In een scrimmage lukte het een DSC'er om in vierde instantie de bal binnen te schieten: 1-2.

En zo had DSC de mazzel van de koploper en bleef OJC ten onrechte met lege handen achter.