Gelijkspel voor uitgedund OJC JO15-2

01-01-1970
01:00

Eerder dit seizoen was het OJC dat de toenmalige koploper FC Engelen de eerste nederlaag wist te bezorgen. Om nog kans te maken op een positie bij de eerste drie moest er opnieuw gewonnen worden van deze tegenstander. Geen gemakkelijke opgave, want er waren de nodige personele problemen. Er kon geen beroep worden gedaan op Max Alink, Ruben Duller en Marijn Blokx. Tijdens de wedstrijd vielen ook nog eens Tim van Hulst, Mika van Deursen en Jonas Linthorst Homan uit. Gelukkig was het een thuiswedstrijd, dus kon voor de laatste 20 minuten een C4-speler (Salah Solo) worden opgesteld. Het was in ieder geval lekker druk rond het hoofdveld en de weersomstandigheden waren aangenaam.

Van begin af aan was OJC de bovenliggende partij. Diverse kansen leken niet te missen, met name in de beginfase. Tot drie keer toe verscheen er een OJC’er oog-in-oog met de keeper, maar gescoord werd er desondanks niet. Jammer dat de ploeg verzuimde om zichzelf te belonen voor het harde werken. Langzaam maar zeker kregen de bezoekers steeds meer vat op het spel van de thuisploeg, zonder zelf heel erg gevaarlijk te worden. Na zo’n 25 minuten moest Tim van Hulst zich laten vervangen en ging Claudyo achterin spelen, een constructie die al eens eerder was toegepast en weinig veranderde aan de verhoudingen binnen de lijnen.

Het spelbeeld bleef hetzelfde na de rust. Kansen voor OJC, kansjes voor FC Engelen en een leuke, spannende, sportieve wedstrijd, niet onbelangrijk natuurlijk. In de 45e minuut kwam FC Engelen dan toch op voorsprong. De bal kwam terecht bij de spits, die zich wat had laten terugzakken. Vervolgens stoomde hij naar voren, waarbij hij weliswaar drie tegenstanders tegenkwam, maar die hem geen strobreed in de weg legden. Probleemloos kon hij ze voorbij lopen en de 0-1 aantekenen.

Dat was een domper voor de thuisploeg, die echter snel de draad weer wist op te pakken. Bijna werd het ook nog eens 0-2, maar Tim Schouten wist dat te voorkomen. De beloning voor het doorzetten volgde in de 59e minuut. Hidde greep uitstekend in, en speelde de bal meteen door naar de linkerkant, op Salah Solo. Die speelde zich knap vrij en gaf een diepe bal naar rechts, waar Juan op snelheid kwam. Die omspeelde twee tegenstanders en zag dat Nigel op het juiste moment naar binnen kwam. Hij kreeg de bal precies op maat aangespeeld en schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1.

De wedstrijd was nog niet gespeeld en in de slotfase was het echt billenknijpen voor de thuisploeg, omdat de gasten een stevig slotoffensief inzetten. In de laatste minuten moest Tim nog twee keer handelend optreden, maar uiteindelijk bleef het dan toch bij de gelijke stand 1-1. Gezien de omstandigheden een prima prestatie voor het sterk uitgedunde OJC.