Spectaculaire zege OJC JO15-2 tegen Wilhelmina

01-01-1970
01:00

Door blessures en vakantie moesten maar liefst 6 spelers het laten afweten in de wedstrijd tegen Wilhelmina, waardoor OJC JO15-2 slechts 10 spelers over had. Gelukkig waren Casper de Kok en Bart Coenraad uit de JO15-5 en Sander Hiddinga uit JO13-3 bereid om de spelersgroep te versterken.
Het was een duel met een voorgeschiedenis, want in de thuiswedstrijd had OJC het volledig laten afweten en werd er een van de zwakste wedstrijden van het seizoen gespeeld met een ruime nederlaag als gevolg. En de overgebleven spelers voelden er veel voor om het een en ander even recht te zetten.

OJC begon, zoals afgesproken, onmiddellijk de tegenstander onder druk te zetten. Enkele kansjes waren het gevolg, maar al in de 5e minuut was de eerste de beste aanval van de thuisploeg doeltreffend. Een tegenstander kon zo maar drie OJC-verdedigers voorbijlopen zonder dat hij serieus werd aangepakt: 1-0. OJC wilde die achterstand zo snel mogelijk wegwerken, maar in de 11e minuut was het opnieuw raak. Een slecht genomen hoekschop kwam terecht bij een tegenstander en opnieuw reageerden de verdedigers of ze verlamd waren. Vrije doorloop en een 2-0 achterstand. Gelukkig bleef de thuisploeg deze goal iets te lang bejubelen, want vrijwel vanuit de aftrap wist Juan v.d. Winkel Boudens even later de aansluitingstreffer te scoren. Goed druk zetten leverde een verkeerde pass op, die onderschepte hij en schoot beheerst binnen: 2-1.

OJC kreeg opnieuw nogal wat kansjes, maar kwam niet tot scoren. Aan de andere kent deed Wilhelmina dat wel, want op slag van rust, het wordt eentonig, leidde onnodig lopen met de bal door een van de verdedigers tot balverlies. Er werd weer onvoldoende ingegrepen, waardoor de tegenstander kon doorlopen naar het doel: 3-1. Dit was ook de ruststand. Tegen de veldverhouding in, maar volkomen verdiend vanwege het missen van de kansen aan de ene en het matige verdedigen aan de andere kant.

In de tweede helft werd binnen de kortste keren de wedstrijd helemaal op z'n kop gezet. Aan de linkerkant werd in de 40e minuut een overtreding gemaakt. Nigel de Weerd leek op doel te gaan schieten, maar legde af op Hidde Linthorst Homan. Zijn schot kon worden gekeerd door de keeper van Wilhelmina (ex-OJC’er Mayke van Grinsven), maar in de rebound knalde de uitstekend spelende Casper de Kok de bal snoeihard in de touwen: 3-2. OJC was heer en meester en gaf nauwelijks meer iets weg en de beloning voor het goede spel volgde in de 46e minuut, want toen werd de gelijkmaker gescoord. Nigel kapte zich goed vrij, schoot op doel en zag hoe Casper de Kok met een listig hakballetje de bal van richting veranderde en de 3-3 aantekende. Wilhelmina kwam deze domper niet meer te boven en slaagde er niet meer in de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In de 55e minuut zag Justin de Heus dat Nigel zich aan de rechterkant goed aanbood op snelheid. Hij kreeg de bal aangespeeld, zag dat Juan was meegelopen en stelde hem met een goede pass in staat om OJC op voorsprong te schieten, en dat deed hij ook.: 3-4. Binnen een minuut kon de voorsprong verder worden uitgebouwd. Kort na de aftrap veroverde Vincent Beerlage de bal en speelde hem onmiddellijk perfect in de loop van de op tijd gestarte Nigel de Weerd. Die maakte geen fout en dat betekende 3-5.In de 67e minuut kreeg een van de andere invallers, Sander Hiddinga de bal aangespeeld door Vincent. Hij kapte even zijn tegenstander uit en knalde de bal met links onhoudbaar in de kruising: 3-6. En met nog een minuut te gaan kwam na een aanval over diverse schijven de bal bij Juan die zijn derde doelpunt van de wedstrijd scoorde: 3-7.

Een volkomen verdiende zege voor het nogal uitgedunde OJC. De hele wedstrijd was er veel druk naar voren, maar vooral na de hervatting werden de duels wel gewonnen en werden de kansen wel afgerond. En daar had Wilhelmina helemaal geen antwoord meer op.

Een geweldig resultaat voor OJC, waarmee de thuisnederlaag tegen Wilhelmina vakkundig werd weggepoetst.
Bart, Sander en Casper, heel erg bedankt voor het meespelen.