• Leden boven 18 mogen weer trainen in viertallen

  19 nov 2020
 • Na het vervallen van de verscherpte maatregelen, is het vanaf vandaag - donderdag 19 november - weer mogelijk voor onze 18+ leden om te trainen in viertallen. Zij dienen dan wel een goedgekeurd 'Plan van aanpak' te kunnen overleggen.

  Corona-richtlijnen per 19 november
  De coronarichtlijnen zoals die op 14 en 18 oktober zijn gecommuniceerd, gelden weer vanaf 19 november.

  De bekende maatregelen blijven van kracht: blijf thuis bij klachten en laat je testen, vermijd drukke plaatsen, nies en hoest in je elleboog, en was je handen met zeep. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot iedereen van 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Leden van 1 huishouden en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.


  Coronarichtlijnen bij OJC per 19 november:
   

  • De sportkantine, kleedkamers en douches blijven gesloten. 
  • Publiek is niet toegestaan, noch bij trainingen, noch bij onderlinge clubwedstrijden. (Uitzondering: ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking worden wel toegelaten op het complex.) Alleen spelers, en het minimale aantal personen dat noodzakelijk is voor de organisatie van de training en/of onderlinge clubwedstrijd mogen aanwezig zijn. Geblesseerde teamleden en stafleden zonder (actieve) rol bij de training en/of onderlinge clubwedstrijd zijn tijdelijk niet welkom.   
  • De voetbalcompetitie wordt (tijdelijk) voor alle categorieën (jeugd, jongeren en senioren) stilgelegd.


   Wat mag nog wel? 

  • Jeugd en jongeren tot en met 17 jaar mogen blijven trainen en onderlinge clubwedstrijden spelen. 
  • Spelers die bij een O19 en/of seniorenteam spelen maar jonger zijn dan 18, mogen met een ander team (t/m O17) meetrainen.
  • Teams met spelers van 18 jaar en ouder kunnen trainen als zij binnen onderstaande randvoorwaarden blijven én een plan van aanpak indienen (zie verderop in deze mail).  
    

  Trainingen 

  Bij de trainingen geldt nog steeds dat spelers direct naar het veld gaan waar ze trainen. De trainer wacht het team daar op, en brengt ze na de training terug naar de uitgang. Hij/zij checkt of spelers klachten hebben, en spreekt hen indien nodig aan op het naleven van de richtlijnen. Ook zorgt hij/zij ervoor dat er geen toeschouwers zijn bij de training (ook geen geblesseerde teamleden en stafleden die geen training geven). Spelers verlaten direct na de training het complex.  

   

  Onderlinge clubwedstrijden 
  Jeugd en jongeren t/m 17 jaar mogen onderlinge clubwedstrijden spelen op trainingsavonden en in weekenden. Teams (t/m O17) die hiervan gebruik willen maken dienen een verzoek in bij hun clustercoördinator. Naast spelers zijn alleen de gebruikelijke stafleden en noodzakelijke officials aanwezig bij de onderlinge clubwedstrijden. Dus geen ouders of andere supporters, en geen geblesseerde teamleden of stafleden die geen rol hebben bij de spelbegeleiding.   

  Spelers die bij een O19 en/of senioren team spelen, maar nog geen 18 jaar of ouder zijn mogen met een ander team (t/m O17) meespelen. 
   

  Voetbal voor 18 jaar en ouder 

  Teams met spelers van 18 jaar en ouder kunnen trainen als zij binnen onderstaande randvoorwaarden blijven én een plan van aanpak indienen. 

  Heb je al een plan van aanpak ingediend? Dan hoef je dat niet meer opnieuw te doen. Laat wel per ommegaande weten dat je weer wil gaan trainen conform het plan. Dan weten de beheerders welke teams ze kunnen verwachten. 

   

  De randvoorwaarden voor het plan van aanpak:

  • Spelers trainen in groepen van max. vier personen (er mogen meerdere groepjes van vier personen op één veld trainen). 
  • Spelers houden te allen tijde onderling 1,5 meter afstand. 
  • De groepen van vier personen trainen in vaste samenstelling (dus niet wisselen van groep) 
  • Duidelijk herkenbaar moet zijn bij welk groepje iedere speler hoort. 
  • De trainer wordt niet gerekend tot het viertal.
  • Het team heeft het veld, het materiaal en het tijdstip waarop zij regulier trainen tot hun beschikking. 

  Om te kunnen trainen binnen deze richtlijnen, dient de staf van een team een plan van aanpak in via corona@ojcrosmalen.nl. In het plan van aanpak staat: 

  • hoe het team binnen de randvoorwaarden de trainingen organiseert en faciliteert; 
  • hoe aankomst/vertrek van spelers geregeld wordt, en 
  • hoe groepsvorming wordt voorkomen.  
  • Na beoordeling en akkoord door OJC op het plan van aanpak heeft het team toestemming te gaan trainen volgens het ingediende plan. Er wordt gecontroleerd op naleving van de regels. Bij het niet naleven van de regels wordt het team mogelijk verwijderd van en geweigerd tot het voetbalcomplex. 

   

  Tot slot 
  Naleven van deze regels kunnen wij niet alleen! Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan de regels te houden. Gebruik je gezonde verstand. 

  Heb begrip voor elkaars inspanningen en doe soms een stapje terug, ten koste van je eigen (team)belang en ten goede van het grotere belang.

  Het grootste belang is dat we met z’n allen corona onder controle krijgen.  

  ‘Samen maken we de club!’


  Klik hier, voor meer informatie/vragen over het coronavirus en sport