• OJC 3e op Pre-season toernooi, Achilles Veen wint

  10 aug 2019
 • OJC 3e op Pre-season toernooi, Achilles Veen wint

 • Het eerste Pre-season Tournament lokte ook zaterdagmiddag een flink aantal nieuwsgierige toeschouwers naar De Groote Wielen. Achilles Veen won de doelpuntloze finale, na strafschoppen dus, van UNA en daaraan voorafgaand wist OJC ROSMALEN in de slotfase ASWH te verslaan.

  OJC speelde de vierde oefenwedstrijd en alweer tegen een gerenommeerde club uit het zaterdagvoetbal. ASWH uit Hendrik Ido Ambacht, gepromoveerd naar de tweede divisie, was de tegenstander. Voor de eerste keer werd door OJC 1 het hoofdveld in gebruik genomen tegen deze sterke tegenstander. Daar waar de thuisploeg het meerdere malen conditioneel moest afleggen tijdens de laatste twintig minuten van de vorige oefenwedstrijden, wist de ploeg uit Rosmalen deze keer stand te houden. De mannen van Willem Leushuis wonnen uiteindelijk verdiend. Het betekende niet alleen de eerste winst in de oefencampagne, maar ook de derde plaats op het thuistoernooi.

  De eerste helft was ASWH meer in balbezit, maar het wist slechts een kans te creëren tegen een tactisch gedisciplineerd en goed georganiseerd staand OJC. Vanuit de snelle omschakeling kregen de gastheren meerdere goede kansen op het openingsdoelpunt. Desondanks waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Uit een van de spaarzame momenten dat ASWH dreigend werd, ontstond een scrimmage voor het doel van de OJC-keeper en werd de bal over de doellijn gewerkt: 0-1. Heel even moest OJC bijkomen van deze tegenslag, maar als snel pakte men de draad weer op. De meer dan verdiende gelijkmaker leverde een 1-1 ruststand op.

  Volwassenheid
  In de tweede helft vloeiden de krachten van de gemiddeld erg jonge OJC-ploeg geleidelijk weg en ASWH werd sterker. Kansen waren er echte rweinig en af en toe kwam OJC er snel en gevaarlijk uit. Daar waar de rood-zwarten in de vorige oefenwedstrijden nog naïef  het einde van de wedstrijd probeerden te halen, bleef het team dit keer rustig spelen vanuit de goede organisatie. ASWH wisselde, net zoals alle vorige tegenstanders, bijna het hele team voor verse krachten in een uiterste poging OJC kapot te spelen. Het thuisspelende team bleef echter controle houden en forceerde op het laatst nog een hoekschop. Door een duw en trekfout ging de bal op de stip en de penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Ilias Zaimi. Dit keer toonde OJC volwassenheid en sleepte de overwinning binnen. Goed voor het moraal voor de supporters en de spelers.

  Opstelling OJC: Martijn Bijdevier; Guus Habraken, Joep Lacquet, Daan van Tooren, Ritchie van Ooijen; Max Kappen, Roel van de Sande, Joeri Theunissen, Tonni Maric; Mees Linders, Kay van den Boogaard.

  Finale
  Tijdens de aansluitende finale gingen Achilles Veen en UNA - voor goed gevulde tribunes - beiden voor de toernooiwinst, maar doelpunten bleken duur. Na negentig minuten was er nog niet gescoord en dus moest de beslissing vanaf elf meter komen. De ploeg uit Zeelst miste dusdanig veel strafschoppen dat de zaterdaghoofdklasser uit Veen de eerste eigenaar van de wisselbokaal werd.

  Trainingsstage
  Nu het allereerste - en succesvolle - Pre-season Tournament achter de rug is, gaan alle clubs verder met hun voorbereiding op het seizoen. Volgende week zaterdag volgt er voor OJC ROSMALEN 1 een trainingsstage in Noordwijk, waar om 14.30 uur wordt gespeeld tegen alweer een gepromoveerde tweede divisieploeg.