• OJC 1 stijgt na driepunter tegen UDI'19

  12 okt 2020
 • Zonder topscorer Dennis Knuiman, die op zaterdag in de sportschool een gewicht van 20 kg op zijn voet had gekregen, ging OJC de strijd aan met streekgenoot UDI'19. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat beide teams gelijkwaardig waren aan elkaar. OJC kreeg wel de beste kans van de eerste helft. Na een mooie combinatie kwam Diego Meerveld oog in oog met de keeper van UDI19. De uit de kluiten gewassen keeper blokte met de voet en hield de nul tot dat moment.

  Net voor rust kreeg OJC een hoekschop en de bal belandde uiteindelijk voor de linker van verdediger Niels Mulder. Met een prachtige halve omhaal verdween de bal in de winkelhaak van het doel van UDI19 en ging OJC terecht rusten met een voorsprong. Van de voorsprong tegen TOGB had OJC veel geleerd en bleef nu wel voetballen ipv mee te gaan met het krachtvoetbal van UDI19. De scheidsrechter liet heel veel toe en greep zelfs niet in toen er een paar overduidelijke Waza Ari's door de spelers uit Uden gemaakt werden. OJC hield het hoofd koel en kreeg in de tweede helft nog een paar grote mogelijkheden.

  Door de stand van 1-0 bleef UDI19 in een goed resultaat geloven zonder ook maar een uitgespeelde kans te creëren. Toch lukte het ex OJC'er Jeroen van Schoonhoven om doelman Joris van Gerwen te verslaan met een goed getimed kopballetje en het stond verrassend 1-1.

  Beslissing
  OJC hield het hoofd koel en het was Joey Helstern die de verdediging van de tegenstander zijn hielen liet zien en scoorde twee minuten na de gelijkmaker op een assist van René Geerts de belangrijke 2-1. UDI19 zette tevergeefs aan en de beslissing viel uiteindelijk aan de andere kant. De in de rust ingevallen Koen van de Biezen rondde een op maat gegeven voorzet van Max Kappen professioneel af met een geplaatste kopbal in minuut 86.

  Door de driepunter steeg OJC naar een 6e plaats op de ranglijst. Volgende week is OJC 1 vrij omdat Leonidas zich voor het seizoen heeft teruggetrokken.

  Opstelling OJC: van Gerwen; Jansen, El Aharchaoui (45. Van der Biezen), Mulder, Beissel (70. Peirera, Van Toorn; Geerts, Kappen, Meerveld, Helstern, Van der Putten (Van de Sande).