• Campagneweekend Zwaluwen Jeugd Actie bij OJC

  9 sep 2019
 • De KNVB heeft het weekend 14 en 15 september uitgeroepen tot het campagneweekend voor de Zwaluwen Jeugd Actie, dat volledig staat in het teken van de Zwaluwen Jeugdbeker. Speel jij met je team voor de beker? Dan voetbal je voor de Zwaluwen Jeugd Actie. 

  Het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie voor het KNVB Jeugdbekerseizoen is; “Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!”

  Campagnedag Zwaluwen Jeugdbeker
  Op zaterdag 14 september wordt de campagnedag in het KNVB district Zuid I gehouden bij OJC ROSMALEN. Om 8.15 uur zullen spelers van het G-team van OJC samen met een vrijwilliger van de Zwaluwen Jeugd Actie de vlag hijsen op het complex.

  Daarnaast zal er gedurende dag met een kraampje enveloppen verkocht worden, waarmee je kans maakt op mooie prijzen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

  Wat is en wat doet de Zwaluwen Jeugd Actie;
  In het afgelopen seizoen is er door bijna 500.000 jeugdvoetballers meegedaan aan de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker en heeft de voetballende jeugd in totaal € 377.879 bijeen gevoetbald. Een gedeelte van het netto bijeen gevoetbalde bedrag is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren en is bestemd voor onderzoek naar spierziekte bij jongeren. De Zwaluwen Jeugd Actie steunt ook het passend voetbal van de KNVB met een donatie.

  Het resterende bedrag is bestemd voor subsidieaanvragen vanuit de KNVB amateurvoetbal-verenigingen. Financiële middelen voor o.a. het meer toegankelijk maken van de accommodatie van de voetbalverenigingen, denk aan het weghalen van drempels in het clubhuis zodat ook de rolstoelers makkelijk in-/ en uit kunnen. De aanleg/renovatie van invalidentoilet, een uitje voor het G-team. Zo maar enkele voorbeelden. Voor de subsidievoorwaarden, kijk op onze site; www.zwaluwenjeugdactie.nl

  Historie
  Vanaf 1960 is de Zwaluwen Jeugd Actie gestart met de landelijke actie, die breed door de KNVB wordt gedragen, In de afgelopen 59 jaar hebben in totaal 11.141.000 jeugd voetballers meegedaan en hebben zij in totaal € 6.574.971,12 bijeen gevoetbald voor hun gehandicapte kameraadjes.
  We spreken nu over jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.
  De oudere voetballers horen wij vaak zeggen; Ja, de Zwaluwen toernooien daar heb ik in mijn jeugd mee gedaan, we kregen elk jaar een vaantje.

  Ambassadeur Jackie Groenen
  Wij wensen onze ambassadeur Jackie Groenen, speelster van het Nederlands vrouwen team, en spelend voor Manchester United een super goed seizoen toe.

  Landelijke campagnedag
  De 60ste Landelijke campagnedag wordt gehouden op 14 september 2019 bij de sv ’t Harde. Wij zijn verheugd dat H.K.H. Prinses Beatrix de cheque met de landelijk opbrengst in ontvangst komt nemen.

  Senioren kunnen scoren vanaf de zijlijn
  Wij roepen alle senioren op om onze jeugdige voetballers aan te moedigen en ook een bijdrage te leveren. Jullie kunnen scoren via de zijlijn; SMS naar jeugdbeker 4333.