• Corona-richtlijnen aangescherpt

  14 okt 2020
 • Zoals je waarschijnlijk al weet zijn de richtlijnen in de sport aangescherpt vanwege de oplopende corona-besmettingen. Hieronder in het kort de spelregels voor het sporten bij OJC (geldend vanaf 14 oktober 22.00 uur).

  De bekende maatregelen blijven van kracht: blijf thuis bij klachten en laat je testen, vermijd drukke plaatsen, nies en hoest in je elleboog, en was je handen met zeep. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot iedereen van 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Leden van 1 huishouden en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

  Aanscherpingen bij OJC
  • Vanaf 14 oktober zijn de sportkantine, kleedkamers en douches weer gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan, noch bij trainingen, noch bij onderlinge clubwedstrijden. (Uitzondering: ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking worden wel toegelaten op het complex.) Alleen spelers, en het minimale aantal personen dat noodzakelijk is voor de organisatie van de training en/of onderlinge clubwedstrijd mogen aanwezig zijn. Geblesseerde teamleden en stafleden zonder (actieve) rol bij de training en/of onderlinge clubwedstrijd zijn tijdelijk niet welkom.
  • De voetbalcompetitie wordt (tijdelijk) voor alle categorieën (jeugd, jongeren en senioren) stilgelegd.
  • Leden van 18 jaar en ouder mogen niet meer sporten bij OJC. Dit geldt tot nader bericht; de KNVB werkt op dit moment nog aan de maatregelen voor het amateurvoetbal.

  Wat mag nog wel?
  • Jeugd en jongeren tot en met 17 jaar mogen blijven trainen en onderlinge clubwedstrijden spelen.
  • Spelers die bij een O19 en/of seniorenteam spelen maar jonger zijn dan 18, mogen met een ander team (t/m O17) meetrainen.

  Trainingen
  Bij de trainingen geldt nog steeds dat de spelers direct naar het veld gaan waar ze trainen. De trainer wacht het team daar op, en brengt ze na de training terug naar de uitgang. Hij/zij checkt of spelers klachten hebben, en spreekt hen indien nodig aan op het naleven van de richtlijnen. Ook zorgt hij/zij ervoor dat er geen toeschouwers zijn bij de training (ook geen geblesseerde teamleden en stafleden die geen training geven). Spelers verlaten direct na de training het complex.

  Onderlinge clubwedstrijden
  Jeugd en jongeren t/m 17 jaar mogen onderlinge clubwedstrijden spelen op trainingsavonden en in weekenden. Teams (t/m O17) die hiervan gebruik willen maken dienen een verzoek in bij hun clustercoördinator. Naast spelers zijn alleen de gebruikelijke stafleden en noodzakelijke officials aanwezig bij de onderlinge clubwedstrijden. Dus geen ouders of andere supporters, en geen geblesseerde teamleden of stafleden die geen rol hebben bij de spelbegeleiding.
  Spelers die bij een O19 en/of senioren team spelen, maar nog geen 18 jaar of ouder zijn mogen met een ander team (t/m O17) meespelen.

  Tot slot
  Naleven van deze regels kunnen wij niet alleen! Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan de regels te houden. Gebruik je gezonde verstand. We moeten het met z’n allen doen!

  Klik hier voor meer informatie/vragen over het coronavirus en sport.