• Corona-richtlijnen OJC ROSMALEN

  Corona-richtlijnen m.i.v. 15 december 2020

  De strengere lockdown heeft ook voor OJC gevolgen. Tot 3 maart 2021, kan er alleen onder voorwaarden buiten worden gesport.

  Hieronder in het kort de spelregels voor het sporten bij OJC:

  • Leden van 18 jaar en ouder mogen per direct niet meer sporten bij OJC: geen trainingen, geen (onderlinge) wedstrijden.
  • Kinderen en jongeren t/m 17 jaar mogen wél sporten in teamverband. Ze hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Ben je onder de 18 en speel je bij een O19 en/of seniorenteam, dan mag je meetrainen met een ander team (t/m O17). Wedstrijden alleen onderling, niet tegen andere verenigingen.

  Verder gelden nog steeds de bekende richtlijnen en maatregelen:

  • Publiek is niet toegestaan, noch bij trainingen, noch bij onderlinge clubwedstrijden (uitzondering: ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking).
  • Alleen spelers, en het minimale aantal personen dat noodzakelijk is voor de organisatie van de training en/of onderlinge clubwedstrijd mogen aanwezig zijn. Geblesseerde teamleden en stafleden zonder (actieve) rol bij de training en/of onderlinge clubwedstrijd zijn tijdelijk niet welkom. 
  • Sportkantine, kleedkamers en douches zijn dicht.

  Bij OJC kunnen de komende periode geen vergaderingen of andere bijeenkomsten worden gepland. Zet deze overleggen op een alternatieve manier voort, bijvoorbeeld via een video-overleg. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de Servicedesk.

  En uiteraard blijven ook de bekende maatregelen van kracht: blijf thuis bij klachten en laat je testen, vermijd drukke plaatsen, nies en hoest in je elleboog, en was je handen met zeep. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot iedereen van 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Leden van 1 huishouden en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

   


  16 OKTOBER 2020: UPDATE 18 JAAR EN OUDER

  Teams met spelers van 18 jaar en ouder kunnen trainen als zij binnen onderstaande randvoorwaarden blijven én een plan van aanpak indienen.

  De aanvullende randvoorwaarden zijn: 

  • Spelers trainen in groepen van max. vier personen (er mogen meerdere groepjes van vier personen op één veld trainen). 
  • Spelers houden te allen tijde onderling 1,5 meter afstand. 
  • De groepen van vier personen trainen in vaste samenstelling (dus niet wisselen van groep) 
  • Duidelijk herkenbaar moet zijn bij welk groepje iedere speler hoort. 
  • De trainer wordt niet gerekend tot het viertal. 
  • Het team heeft het veld, het materiaal en het tijdstip waarop zij regulier trainen tot hun beschikking. 
  Om te kunnen trainen binnen deze richtlijnen, dient de staf van een team een plan van aanpak in via corona@ojcrosmalen.nl. In het plan van aanpak staat: 
  • hoe het team binnen de randvoorwaarden de trainingen organiseert en faciliteert; 
  • hoe aankomst/vertrek van spelers geregeld wordt, en 
  • hoe groepsvorming wordt voorkomen. 
  • Na beoordeling en akkoord door OJC op het plan van aanpak heeft het team toestemming te gaan trainen volgens het ingediende plan. Er wordt gecontroleerd op naleving van de regels. Bij het niet naleven van de regels wordt het team mogelijk verwijderd van en geweigerd tot het voetbalcomplex. 

  Tot slot 
  Deze corona-periode is voor iedereen lastig. Richtlijnen volgen elkaar snel op, en lijken soms tegenstrijdig, onlogisch of onduidelijk. We kunnen ons voorstellen dat dit tot emoties leidt.

  OJC krijgt verordeningen en bepalingen van diverse formele instanties, en moet deze vertalen naar de OJC-situatie. Daarbij kan OJC striktere richtlijnen hanteren dan de instanties als zij dat wenselijk of noodzakelijk acht. Het vertalen van de richtlijnen kost tijd, zeker in een grote vereniging als OJC. Niet alle mogelijk voorkomende situaties kunnen van tevoren én in korte tijd worden beschreven. Er zijn vast situaties die tot discussie en onbegrip leiden. Wij willen vragen om altijd begrip naar elkaar te tonen; ook al heb je 100% gelijk, er kunnen redenen zijn om tóch anders te besluiten.

  Heb begrip voor elkaars inspanningen en doe soms een stapje terug, ten koste van je eigen (team)belang en ten goede van het grotere belang. Het grootste belang is dat we met z’n allen corona onder controle krijgen.

  ‘Samen maken we de club!’  15 OKTOBER 2020: RICHTLIJNEN AANGESCHERPT

  Zoals je waarschijnlijk al weet zijn de richtlijnen in de sport aangescherpt vanwege de oplopende corona-besmettingen. Hieronder in het kort de spelregels voor het sporten bij OJC (geldend vanaf 14 oktober 22.00 uur).

  De bekende maatregelen blijven van kracht: blijf thuis bij klachten en laat je testen, vermijd drukke plaatsen, nies en hoest in je elleboog, en was je handen met zeep. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot iedereen van 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Leden van 1 huishouden en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

  Aanscherpingen bij OJC
  • Vanaf 14 oktober zijn de sportkantine, kleedkamers en douches weer gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan, noch bij trainingen, noch bij onderlinge clubwedstrijden. (Uitzondering: ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking worden wel toegelaten op het complex.) Alleen spelers, en het minimale aantal personen dat noodzakelijk is voor de organisatie van de training en/of onderlinge clubwedstrijd mogen aanwezig zijn. Geblesseerde teamleden en stafleden zonder (actieve) rol bij de training en/of onderlinge clubwedstrijd zijn tijdelijk niet welkom. 
  • De voetbalcompetitie wordt (tijdelijk) voor alle categorieën (jeugd, jongeren en senioren) stilgelegd. 
  • Leden van 18 jaar en ouder mogen niet meer sporten bij OJC. Dit geldt tot nader bericht; de KNVB werkt op dit moment nog aan de maatregelen voor het amateurvoetbal.

  Wat mag nog wel?
  • Jeugd en jongeren tot en met 17 jaar mogen blijven trainen en onderlinge clubwedstrijden spelen.
  • Spelers die bij een O19 en/of seniorenteam spelen maar jonger zijn dan 18, mogen met een ander team (t/m O17) meetrainen.

  Trainingen
  Bij de trainingen geldt nog steeds dat de spelers direct naar het veld gaan waar ze trainen. De trainer wacht het team daar op, en brengt ze na de training terug naar de uitgang. Hij/zij checkt of spelers klachten hebben, en spreekt hen indien nodig aan op het naleven van de richtlijnen. Ook zorgt hij/zij ervoor dat er geen toeschouwers zijn bij de training (ook geen geblesseerde teamleden en stafleden die geen training geven). Spelers verlaten direct na de training het complex.

  Onderlinge clubwedstrijden
  Jeugd en jongeren t/m 17 jaar mogen onderlinge clubwedstrijden spelen op trainingsavonden en in weekenden. Teams (t/m O17) die hiervan gebruik willen maken dienen een verzoek in bij hun clustercoördinator. Naast spelers zijn alleen de gebruikelijke stafleden en noodzakelijke officials aanwezig bij de onderlinge clubwedstrijden. Dus geen ouders of andere supporters, en geen geblesseerde teamleden of stafleden die geen rol hebben bij de spelbegeleiding. 
  Spelers die bij een O19 en/of senioren team spelen, maar nog geen 18 jaar of ouder zijn mogen met een ander team (t/m O17) meespelen.

  Tot slot
  Naleven van deze regels kunnen wij niet alleen! Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan de regels te houden. Gebruik je gezonde verstand. We moeten het met z’n allen doen!

  Klik hier voor meer informatie/vragen over het coronavirus en sport.  29 SEPTEMBER 2020: AANGESCHERPTE RICHTLIJNEN

  Het is veilig en verantwoord om te blijven voetballen. Sportactiviteiten gaan zo veel mogelijk door. Ook de voetbalcompetities blijven de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema. De richtlijnen zoals we die allemaal inmiddels kennen blijven ook bij OJC van kracht: houd vóór en ná het sporten 1,5 meter afstand tot personen van 18 jaar of ouder (voor kinderen t/m 12 jaar geldt de afstandsregel tot volwassenen niet). Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Vermijd drukke plaatsen, nies en hoest in je elleboog, en was je handen met zeep.

  Belangrijkste aanscherpingen sinds 29 september: de sportkantine is gesloten en publiek is niet toegestaan. Lees hieronder meer.

  Nieuwe richtlijnen bij OJC ROSMALEN

  • Voor aanvang van de training of wedstrijd voert de staf van elk team een gezondheidscheck uit.
  • Publiek is (tot minimaal 20 oktober) NIET toegestaan, noch bij (oefen)wedstrijden, noch bij trainingen. Er worden daarom geen ouders of andere toeschouwers op het terrein toegelaten (ook niet bij de jongste spelers). Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training. Uitzondering: ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking; zij worden wel toegelaten op het complex.
  • Alleen spelers, en een (minimaal) aantal personen dat een rol heeft bij de organisatie van de wedstrijd/training mogen aanwezig zijn. De staf, officials, vrijwilligers en chauffeurs: beperk het tot het minimaal noodzakelijke aantal. OJC gaat uit van een maximum van 1 teambegeleider op 3 spelers per bezoekend team.
  • OJC heeft een registratieplicht. Iedereen die het sportcomplex opkomt, moet zich registreren. Dat doe je via de QR-code bij het toegangshek.

  Aanvullende informatie

  1. Trainingen
  Ouders of andere supporters zijn NIET toegestaan.
  Jeugd t/m O12 gaat direct naar het veld waar ze trainen. De trainer wacht het team daar op, en brengt ze na de training terug naar de uitgang. Hij/zij checkt of spelers klachten hebben, en spreekt hen indien nodig aan op het naleven van de richtlijnen. Ook zorgt hij/zij ervoor dat er geen toeschouwers zijn bij de training. Spelers verlaten direct na de training het complex.
  Jeugd O13 t/m O19 en senioren houdt vóór en ná de training 1,5 meter afstand tot volwassenen (voor jongeren t/m 17 jaar geldt de afstandsregel onderling niet). Trainers checken of spelers klachten hebben, en spreken hen indien nodig aan op het naleven van de richtlijnen. Kleedkamers mogen worden gebruikt, hoewel het advies blijft thuis om te kleden en te douchen. Verlaat direct na de training het complex. Zorg dat er geen toeschouwers zijn bij de training.
  Zie het trainingsschema welke kleedkamer(s) toegewezen is/zijn aan welk team.

  2. Wedstrijden
  Ouders of andere supporters zijn niet toegestaan, noch thuis, noch uit. Naast spelers zijn alleen de gebruikelijk stafleden en noodzakelijke officials aanwezig bij de wedstrijden. Zie vanaf vrijdag vóór de wedstrijd de veld- en kleedkamerindeling.
  Bij uitwedstrijden (t/m O19) mag het aantal chauffeurs dat minimaal nodig is om de spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen, blijven kijken. Voor bezoekende verenigingen geldt dat ook zij de aanwezigheid van ouders/begeleiders beperken tot het hoogstnoodzakelijke om spelers (t/m O19) op de wedstrijdlocatie te krijgen. OJC gaat uit van een maximum van 1 teambegeleider op 3 spelers per bezoekend team.

  Verzamel met je team voor het spelen van een uitwedstrijd niet op het complex. Blijf sowieso op de parkeerplaats en liefst daarbuiten. Dit om onnodige drukte te vermijden. Als je meerijdt met mensen van buiten je huishouden, draag dan een mondkapje. Check vooraf de regels van de vereniging waar je team een bezoek brengt om niet voor verrassingen te komen staan.

  3. Wedstrijdsecretariaat
  In speelweekenden zit het Wedstrijdsecretariaat op de 1e verdieping. Scheidsrechters en per team één vertegenwoordiger melden zich daar vóór de (oefen)wedstrijd. Let op! De veld- en kleedkamerindeling wordt pas op vrijdag ingevoerd.

  4. Kleedkamers, douches, toiletten
  Kleedkamers, toiletten en douches mogen gebruikt worden. Waar mogelijk krijgt een team meerdere kleedkamers zodat spelers zich kunnen verdelen en zo meer ruimte hebben. Maak daar gebruik van en verspreid je over de kleedkamers! Om drukte te vermijden blijft het advies echter: kleed zoveel mogelijk thuis om en douche thuis. Gebruik je de kleedkamer, verlaat deze dan direct als je gedoucht en omgekleed bent. Geef teamgenoten de ruimte, wacht desnoods buiten de kleedkamer en blijf niet onnodig in de kleedkamer zitten. Wij verzoeken de staf (trainer/leider/coach) van teams om een leidende rol in te nemen in het verantwoordelijk omgaan met de kleedkamerregels. 
  Bij trainingen: zie het trainingsschema welke kleedkamer(s) toegewezen is/zijn aan welk team. Op wedstrijddagen bekijkt het Wedstrijdsecretariaat hoeveel teams een kleedkamer kunnen krijgen. Deze veld- en kleedkamerindeling wordt pas op vrijdag ingevoerd.

  5. Kantine
  De sportkantine en de overige horecapunten zijn voorlopig gesloten. Zo kunnen we wél sporten, maar voorkomen we dat grote groepen mensen bij elkaar komen. OJC biedt wel een kopje koffie/thee aan voor de vrijwilligers rondom trainingen en wedstrijden.

  6. Registratieplicht
  Iedereen die het sportcomplex opkomt, moet zich registreren. Dat doe je via de QR-code bij de ingang van het complex. De code scan je met je telefoon, waarna je online je gegevens invult. Zonder registratie mag je het complex niet betreden. Spelers, coaches, begeleiders, en (assistent)scheidsrechters die een wedstrijd hebben hoeven zich niet te registeren; zij staan automatisch geregistreerd bij het Wedstrijdsecretariaat.
  De registratieplicht geldt voorlopig voor alle speelweekenden. Let op: de registratie geldt voor één dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar OJC, registreer je dan opnieuw.
  We gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. De gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform de richtlijnen van de overheid).

  7. Vergaderen en overleggen
  Het advies is om vergaderingen of andere bijeenkomsten zoveel mogelijk op een alternatieve manier voort te zetten, bijvoorbeeld online via een video-overleg vanuit thuis. Desalniettemin blijven onze ruimtes beschikbaar voor bestuursleden, stafleden, vrijwilligers, commissies, etc. In de servicedeskruimte mogen maximaal 4 personen aanwezig zijn, in het wedstrijdsecretariaat maximaal 8 personen en in het sponsorhome maximaal 15 personen. Voor het reserveren van ruimtes neem contact op met Servicedesk.

  Tot slot
  Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en medewerkers complex) niet alleen! Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan de regels te houden. Gebruik je gezonde verstand. We moeten het met z’n allen doen!
  Klik hier, voor meer informatie/vragen over het coronavirus en sport.
  Voor de meest gestelde vragen over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal, klik hier.