• ODI - werkers van het eerste uur

  Jo Lambermont (1895-1983) | Een van de pioniers, samen met o.a. broer Harrie (1894-1962), van het voormalige ODI. Jo (foto rechts) had de moed om ondanks sterke 'overheidstegenwind' een voetbalvereniging op te richten. Het begon allemaal in de smederij van Marinus Hermens.

  Marinus Hermens (1892-1974) | In 1910 de eerste penningmeester van ODI. Zijn eerste 'opdracht' was om van de spaarcentjes die door onder meer de broers Lambermont en Langens, Has Voets, Kanders, Piet van der Plas en Jan Spoor bijeen waren gebracht, een nieuwe bal te kopen.

  Willem Langens (1892-1980) | Was samen met zijn broer Harrie nauw betrokken bij de oprichting van ODI. Met veel doorzettingsvermogen, maar vooral met veel tegenwerking van de autoriteiten, won zijn enthousiasme het van de in 1910 levende conservatieve en puriteinse opvattingen met betrekking tot sport in het algemeen en het voetballen in het bijzonder.

 • Piet van der Plas (1894-1944) | Stond in 1910 mede aan de wieg van het clubje straatvoetballers dat in de twintigste eeuw zou uitgroeien tot een gerenommeerde vereniging met een landelijke uitstraling: v.v. OJC ROSMALEN. Piet (de vader van latere voorzitter Leo en opa van huidig voorzitter Piet) was later, samen met broer Bart, de initiator van de missiewedstrijden ten bate van de Rosmalense missionaris Pater Harry Minkels.

  Jos Verstegen (1911-1965) | Was actief in het legendarische ODI-elftal in de jaren 30. In 1927 was hij een van de mannen die ODI voor de derde maal nieuw leven inblies. Jos (foto rechts) stapte in 1947, bij de fusie met Juliana, over naar het bestuur van O.J.C., nadat hij in dezelfde functie ODI vele jaren had gediend. Hij werd eerst als bestuursafgevaardigde lid van de elftalcommissie en later penningmeester.

 • Een van de eerste elftallen van O.D.I. Bovenste rij v.l.n.r.: Bart van der Plas (res.), Th. Houtman, Norbert van Heeswijk, Jan Verstegen en Pauke Merkenhof (scheidsrechter). Midden rij v.l.n.r.: Bert Swanenberg, Leonard van Drunen en Harrie v.d. Berg. Onderste rij v.l.n.r.: Huub van Drunen, Harrie Lambermont, Dirk Verbiesen, Lé van de Sande en Piet van der Plas.

 • Mede-oprichter Marinus Hermens en eerste en erevoorzitter van ODI Jo Lambermont feliciteren Bart van der Plas bij 50-jarig jubileum in 1960.