• Geslaagde eerste editie Pre-season Tournament

  11 aug 2019
 • Afgelopen donderdag 8 en zaterdag 10 augustus vond op het voetbalcomplex van OJC ROSMALEN de eerste editie van het Pre-season Tournament plaats. Voorbereiding, kennismaking, gelijkwaardige tegenstanders en strijd voor (toernooi)winst waren de kenmerken van deze eerste editie.

  Vanuit het concept van plaatsingswedstrijden op donderdagavond en finalewedstrijden op zaterdagmiddag, stonden op donderdagavond ASWH en UNA respectievelijk OJC en Achilles Veen tegenover elkaar. Nuttige oefenwedstrijden, met op papier gelijke weerstand, maar met toch dat beetje extra om in de finale van het toernooi terecht te komen. Beide wedstrijden startten om 20:00 uur en werden naast elkaar gespeeld. Een prettige situatie voor de (neutrale) toeschouwer! In de eerste wedstrijd zegevierde UNA met een nipte 3-2; in de tweede wedstrijd moest OJC, vooral in de tweede helft, het onderspit delven met 0-3.

  Met deze resultaten was het programma voor de zaterdagwedstrijden bepaald. De kleine finale werd gespeeld door OJC en ASWH; de grote finale door UNA en Achilles Veen.

  Faciliteiten
  Door het karakter van de opbouw naar het seizoen maakte een aantal teams, zowel op donderdag als op zaterdag, gebruik van de uitstekende faciliteiten op onze accommodatie door 'het andere deel van de groep' te laten trainen of te voorzien van een uitgebreidere warming-up. Ook dat is een element van het Pre-season Tournament bij OJC.

  Met de finalewedstrijden op zaterdag kregen de toeschouwers minder doelpunten (en wellicht meer spanning) voorgeschoteld dan op donderdagavond. Beide wedstrijden werden na elkaar op het hoofdveld gespeeld. Eerst OJC vlak voor tijd met 2-1 van ASWH en legde daarmee beslag op de derde plaats. Vervolgens won Achilles Veen, na een 0-0 eindstand, de eerste editie van het toernooi op penalties. Liefst 4 strafschoppen werden door Jamil Kools van Achilles Veen gestopt.

  Fotoreportages
  Uit handen van toernooi-organisator Robbin Bouten ontving de zaterdaghoofdklasser uit Veen de wisselbokaal, waarna de toernooiwinnaars voor fotograaf Joep von Berg mochten poseren. Kijken voor meer foto's van zijn hand op de volgende pagina's.

  OJC - Achilles Veen: http://flic.kr/s/aHsmFY4jpC
  OJC - ASWH: http://flic.kr/s/aHsmG1X6dM
  Achilles Veen - UNA: http://flic.kr/s/aHsmG2Goc6

  De restanten (380 foto's) zijn te vinden via: http://www.joepvonberg.nl/index.php/webwinkel
  (de volledige omzet gaat naar Spieren voor Spieren)

  Geslaagd
  De organisatie kijkt terug op een tweetal geslaagde 'toernooi- en wedstrijddagen', volop publieke belangstelling, onder prima omstandigheden en kijkt ook alweer vooruit naar een tweede editie volgend jaar. Een nieuw onderdeel in de activiteitenkalender op ons OJC-complex!