• Make-over dankzij 10.000 euro VriendenLoterij

  7 okt 2019
 • OJC ROSMALEN werd vorige week benoemd tot ‘Club van de Week' en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. OJC ROSMALEN gaat het geld gebruiken om de kantine opnieuw in te richten en het meubilair te vervangen, zodat de ruimte toegankelijker wordt voor verschillende doelgroepen.

  Bernard Brouwer, penningmeester van OJC ROSMALEN: "We hadden nooit verwacht dat we deze titel zouden winnen. Dit is onze eerste externe gift! Het is dus een grote stap in de goede richting. We hopen dat dit voorbeeld anderen doet volgen. Als de verbouwing klaar is, willen we activiteiten voor ouderen aanbieden in onze vernieuwde kantine. Dan is onze club écht toegankelijk voor iedereen. Ik kan niet wachten!"

  ‘Club van de Week'
  Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

  Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

  Structurele financiële steun
  Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Je kunt ook voor OJC ROSMALEN deelnemen aan de Vriendenloterij. Als je al deelneemt, kun je je deelname omzetten naar OJC ROSMALEN.
  Ook het Brabants Dagblad op 3 oktober j.l. besteedde aandacht aan de plannen van OJC ROSMALEN om een sterke functie in de wijk te vervullen.

  Fotobijschrift
  Foto 1: v.v. OJC ROSMALEN is ‘Club van de Week' en ontvangt een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij.
  Foto 2: Taart bij OJC ROSMALEN dankzij benoeming tot ‘Club van de Week'.

  Over de VriendenLoterij
  De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

  Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 540.000 deelnemers mee voor 47 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Hartstichting, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nationaal Ouderenfonds ontvangen jaarlijks een bijdrage.

 • v.v. OJC ROSMALEN is ‘Club van de Week' en ontvangt een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij.
  v.v. OJC ROSMALEN is ‘Club van de Week' en ontvangt een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij.
 • Taart bij OJC ROSMALEN dankzij benoeming tot ‘Club van de Week'.
  Taart bij OJC ROSMALEN dankzij benoeming tot ‘Club van de Week'.