• MO17-1 laat zien hoe het ook kan

  18 okt 2020
 • In deze roerige tijden binnen de voetballerij heeft de MO17-1 afgelopen zaterdag een mooi voorbeeld neergezet binnen OJC ROSMALEN. Als selectieteam, jongens of meisjes, word je vaak verwend met vele extraatjes. Sponsors doen bijvoorbeeld net even iets meer. Als speler van zo'n team ben je bevoorrecht, maar dit wordt vaak als 'normaal' ervaren.

  Wij, de trainers van de MO17-1, hebben daar een ander idee over, en zo ontstond er het plan om een soort van sponsor-doe-aktie op te zetten (voor de wat ouderen onder ons, heitje voor een karweitje kan je het ook noemen). Dit hield in dat de meiden wat klusjes moesten gaan uitvoeren om extra gesponsorde kleding te verdienen.

  In eerste instantie zouden er een aantal meisjes op locatie bij de sponsors mee gaan helpen, maar door de gedeeltelijke lock-down van de dinsdag ervoor kon dat helaas niet doorgaan. Dus werd de club van 15 opgesplitst in 2 groepen; een deel mocht gaan flyeren met de folder van RAKO printing op de Groote Wielen, en de andere helft ging op de club, onder supervisie van Ron, verschillende klusjes uitvoeren.

  Zo werden de vlaggen van alle natuurgrasvelden afgehaald, werden de ballen van de jeugd uitgezocht en opgepompt, werd de entree en het terras bladvrij gemaakt, werd de tribune geveegd (of was het nou gevogen?) en werden de dugouts uitgemest. Na ongeveer 2 uur hard werken was het om 11.45 tijd om de verdiende kledingstukken in ontvangst te nemen. Daarna werd de afgelopen woensdag geopereerde Mette nog een hart onder de riem gestoken en was het om 12.15 tijd om te gaan genieten van het verdere weekend.

  Een geslaagde ochtend, met veel positieve geluiden over het initiatief wat genomen is door deze positieve meidengroep. Wij hopen dat het spreekwoord 'goed voorbeeld doet…' hier van toepassing zal zijn en kijken uit naar het volgende team wat nog mooie plannen heeft.