• Nederlaag met perspectief voor OJC 1

  8 sep 2020
 • Na een goede start verviel OJC in de oude fout van de voorbereiding door in de 6e minuut wederom een doelpunt op een presenteerblaadje te geven aan IFC. Dit cadeau werd gretig uitgepakt door de tegenstander uit Hendrik Ido Ambacht en de 1-0 stond na 6 minuten op het scorebord. In minuut 11 was het al 2-0 en de donkere wolken pakten zich samen boven het team van OJC. 

  Echter OJC herpakte zich erg snel een het was Dennis Knuiman die na een prachtige aanval over meerdere schijven de stand op 2-1 bracht. IFC was aangeslagen en OJC kreeg de wedstrijd in de greep. Helaas vond de scheidsrechter het nodig een  strafschop te geven voor een handsbal. Een overbodige en goedkope strafschop en alweer kreeg het jonge team van OJC een mentale klap te verwerken. Het team richtte zich voor de tweede keer op en zocht de aanval. Een te korte terugspeelbal in de 45e minuut was het derde cadeau dat IFC de eerste helft kreeg en het was 4-1.

  De tweede helft werd een totaal andere wedstrijd en OJC toonde zich meer dan gelijkwaardig aan de sterke tegenstander. Tom Beissel rukte op aan de rechterkant en knalde diagonaal de 4-2 in de verre hoek in minuut 51.

  IFC was de kluts kwijt en trainer vd Berg dirigeerde zijn team terug. OJC wisselde aanvallend en werd steeds sterker. Dit resulteerde in meerdere hoekschoppen waar een paar mooie kopkansen uit voort kwamen die helaas over of naast gingen.

  Uiteraard kreeg IFC ruimte voor de tegenaanval en gelukkig was doelman Joris van Gerwen alert om zodoende de tweede helft de nul te houden.

  De conclusie is dat OJC drie onnodige doelpunten moest slikken maar desondanks zich mentaal geweldig oprichtte en de tweede helft aantoonde gelijkwaardig te zijn met het IFC uit Ambacht.

  Indien het OJC lukt om deze fouten te voorkomen ziet de toekomst er positief uit.

  Zaterdag staat de volgende uitdaging te wachten. sv Nuenen komt naar de Grote Wielen en wel op zaterdagavond 20:00.

  Opstelling:

  v Gerwen, Jansen, Beissel ( 60' Mangandu), van Toorn, Yamani, Kappen, Hassoun ( 60'vd Sande ) Meerveld (80' Nijhof, Knuiman, Helstern, Geerts,