• Nieuw schema en dringend verzoek voor trainen

  17 mei 2020
 • Afgelopen week hebben de jeugdteams weer kunnen trainen. Vanaf maandag komen daar de senioren bij. We hebben een heleboel blije gezichten gezien vorige week bij OJC! Het was fijn om jullie allemaal weer op het trainingsveld te mogen begroeten. We hebben goed voorbereide trainingen gezien. Ook de verschillende ingangen voor de verschillende velden en een half uurtje tussen de trainingen zorgden voor voldoende rust in het komen en gaan van alle spelers.

  Toch kan er nog het nodige beter. Dat kan niet alleen, dat móet! We moeten ons als club houden aan de richtlijnen die opgesteld zijn door NOC*NSF, de KNVB en de gemeente 's-Hertogenbosch. De gemeente ziet ook toe op de naleving van deze regels. Houden we ons er niet of onvoldoende aan, dan moet OJC weer op slot. Dat willen we natuurlijk voorkomen, maar daar hebben we jullie begrip én medewerking voor nodig. Denk dus niet 'hoe zorg ik ervoor dat ik zo leuk mogelijk train', maar bedenk 'hoe zorg ik ervoor dat iedereen kan blijven trainen'.

  Vanuit de observaties van afgelopen week willen we jullie het volgende dringend verzoeken: houd je aan de richtlijnen (check ook de vorige Nieuwsflits), en bespreek deze vóór de training met je spelers / kind(eren)! Oók met de wat oudere kinderen.

  Lees onderstaande richtlijnen nog eens goed door:

  • iedereen van 13 jaar en ouder moet 1,5 meter afstand houden tot andere personen (dus óók als je met elkaar het sportpark op loopt, óók als het team verzamelt voor de start van de training, en óók tijdens de training). Gewoon partijtje spelen kan dus niet. Wees creatief als trainer om ondanks 1,5 meter afstand toch een leuke training te verzinnen. Inspiratie daarvoor vind je op de site van de KNVB: voor speler tot en met O12, O13-O18, en trainingen voor thuis.
  • trainers houden 1,5 meter afstand van iedereen, dus ook van elkaar, en ook van de kinderen t/m 12 jaar. Die mogen onderling dan wel dicht op elkaar komen, maar de trainer moet gewoon afstand houden.
  • maximaal twee begeleiders per team. Voor iedereen die niet traint, training geeft of toezicht houdt, is het sportpark gesloten. De poortwachters zijn geïnstrueerd om daar op toe te zien.
  • gebruik van hesjes is niet toegestaan.
  • vermijd vermenging van leeftijdsgroepen t/m 12, 13 t/m 18 en senioren.

  We rekenen op ieders medewerking zodat we nog lang kunnen genieten van het voetballen én van de blije gezichten!

  Let op: er is ook een nieuw trainingsschema in werking. De seniorenteams zijn toegevoegd en enkele jeugdelftallen zijn naar een ander veld of (in overleg) naar een ander tijdstip verplaatst. Bekijk het meest recente schema hier: Trainingsschema (per 22 mei).