Nieuwsarchief

Filter overzicht

Sparta ontsnapt aan uitschakeling bij OJC

Je kan een tegenstander nog zo vaak bekijken, als je wedstrijdinstelling niet goed is, heeft een grondige voorbereiding totaal geen zin. De ploeg van trainer Alex Pastoor leek gisteravond uitgeschakeld te worden in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi door topklasser OJC Rosmalen. Een rode kaart aan de kant van de thuisploeg redde de gemakzuchtige Kasteelclub alsnog, al hadden de profs daar wel een verlenging voor nodig: 3-4.

,,Wij willen ons niet aan de steen stuiten om als profclub van een amateurvereniging te verliezen," zei Pastoor vooraf. De technische staf van Sparta had de zondagtopklasser tweemaal bekeken en Pastoor had zijn elftal vooraf gewaarschuwd voor de onvoorspelbare factor in het bekertoernooi. ,,Maar als wij gewoon ons werk doen dan winnen wij deze wedstrijd," tekende de oefenmeester daarbij aan.

Door de naar de volgende ronde ging de ploeg van Pastoor uiteindelijk wel, maar vraag niet hoe. Het was onder de maat wat de Rotterdammers lieten zien en dat kwam omdat Sparta verzuimde om aan de arbeidsvoorwaarden van Pastoor te voldoen. Mat, slordig en inspiratieloos was het optreden van de Kasteelploeg, waardoor het een latertje werd voor de Kasteelheren.

Binnen de kortste keren stond Sparta al op achterstand op Sportpark de Groote Wielen en dienden de eerste tekenen van een verrassing zich aan. OJC-verdediger Jelle Scholts krulde een vrije trap via de muur in de korte hoek achter doelman Roy Kortsmit: 0-1. Een snel herstel volgde via treffers van Finn Stokkers en Thomas Verhaar (2-1), maar de opleving zette zich niet door. De Rotterdammers maakten na de voorsprong niet de indruk zich bovenmatig te willen inspannen en dat kwam, mede door het missen van een aantal kansen, de Rotterdammers op overwerk te staan.

De amateurs gingen door het povere spel van Sparta steeds meer geloven in een stunt. De aanhang van de amateurs begon zich na de pauze steeds meer te roeren en ontplofte op het moment dat Rene Geerts binnen het uur vrij mocht inkoppen: 2-2. Zelfs na de gelijkmaker veranderde er niets aan het ondermaatse optreden van de bezoekers, die na de derde treffer van de amateurs zelfs op de rand van uitschakeling kwamen te staan.

Opnieuw een goal van Thomas Verhaar (3-3) en een tweede gele kaart voor verdediger Jelle Scholts deden het duel kantelen. Het lukte de uitploeg echter niet om het duel binnen negentig minuten te beslissen. Het duurde uiteindelijk tot aan de 114de minuut voordat invaller Giovanni Hiwat Sparta uit een van de vele kansen naar de derde ronde schoot.

,,Het ontbrak aan doelpunten. Binnen tien minuten hadden we er al vier kunnen maken, maar we verzuimden afstand te nemen. In het vervolg was ons spel niet denderend, maar wel goed genoeg om door te bekeren en daar was het ons om te doen," zei Pastoor, die naar eigen zeggen geen moment gevreesd had voor een uitschakeling.

Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Ketting (82. Supusepa), Dijkstra, Dougall; Sanusi, Van der Stoep (72. Hiwat), Van Moorsel; Verhaar, Stokkers (46. MacDonald) Brogno.

5. Jelle Scholts 1-0
12. Finn Stokkers 1-1
20. Thomas Verhaar 1-2
56. Rene Geerts 2-2
65. Jaouad Chraou 3-2
74. Thomas Verhaar 3-3
114. Giovanni Hiwat 3-4