Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - Kon. HFC

www.ojcrosmalen.nl
De Koninklijke HFC is de oudste voetbalclub van Nederland. Het werd in 1879 opgericht als HFC en kreeg in 1959 het predicaat Koninklijk toegekend door koningin Juliana. Weliswaar bestaan er twee clubs langer (UD en HCVV), maar deze werden oorspronkelijk als cricketclub opgericht. De Koninklijke HFC werd in haar historie driemaal landskampioen en won drie keer de nationale voetbalbeker.

De Haarlemmers debuteerden het afgelopen seizoen, evenals OJC ROSMALEN, uiterst verdienstelijk in de Topklasse. Daar waar OJC het seizoen als negende eindigde, deed HFC het met een uitstekende zesde plaats nog net iets beter. In de twee onderlinge ontmoetingen wist OJC niet tot een Koninklijke winst te komen. De eerste ontmoeting in Haarlem eindigde in een 1-1 gelijkspel en in februari van dit jaar won de Koninklijke HFC met 1-2 in Rosmalen.

Na zes speelrondes in de Topklasse zondag is HFC met zeven winstpunten terug te vinden op een achtste plaats. De Haarlemmers begonnen het seizoen met een 1-0 nederlaag bij koploper UNA en gingen op speeldag drie ook onderuit bij VVSB. Daartussenin speelde de ploeg op eigen veld met 1-1 gelijk tegen EVV. Na de nederlaag in Noordwijkerhout won de ploeg op eigen veld overtuigend met 2-0 van AFC en werd een week later in Tiel TEC met 2-3 verslagen. Vorige week verloor de ploeg met 1-3 op eigen veld van het nog immer ongeslagen en verrassend acterende USV Hercules. Daar waar OJC op eigen veld tegen TEC last leek te hebben van een postnatale bekerdepressie, kampten ze in Haarlem misschien wel met een bekerweelde. De Haarlemmers schakelden in de tweede ronde FC Eindhoven uit en mogen zich nu op gaan maken voor een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Koninklijke HFC zag in de afgelopen transferperiode vijf spelers naar elders verkassen en mocht daartegenover hetzelfde aantal nieuwelingen verwelkomen in Haarlem; Tom Boks (Scheveningen), Mathieu Christianen (Swift), Jordy Tutuarima (Juliana'31), Pieter Bas den Hartigh (BOL) en Danny Hols (ODIN'59).

OJC ROSMALEN mag zich gaan proberen te herstellen van de thuisnederlaag tegen TEC. Een overwinning komt altijd op het juiste moment, maar op dit moment zou hij wel heel lekker zijn. Aftrap zondagmiddag om 14.00 uur op sportpark De Groote Wielen.

(voor de geïnteresseerden de samenvatting van Koninklijke HFC – USV Hercules achter deze link)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven