Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing HBS - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Ook al zijn we nog niet op de helft van de competitie, op dit moment kunnen we gezien de stand bij het treffen tussen HBS en OJC ROSMALEN spreken van een onvervalste degradatiekraker. HBS is momenteel rode lantaarndrager, maar dat alleen op doelsaldo. Zowel OJC als HBS sprokkelden tot aan de elfde speeldag tien winstpunten bij elkaar.

Als je kijkt naar de ploegen waartegen HBS zijn punten wist te behalen zitten daar een aantal opvallende resultaten tussen. De ploeg won bijvoorbeeld op eigen veld van nummer twee AFC, versloeg TEC en won ook de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen EVV. De meest opvallende zege boekte HBS in de tweede ronde van de KNVB Beker. Op eigen veld won de Topklasser met 4-1 van FC Oss. In de derde ronde van diezelfde beker ging de ploeg uiteindelijk met 1-2 onderuit tegen Kozakken Boys. Het is echter afwachten of HBS ook echt uitgeschakeld blijft of dat de ploeg in december toch op eigen veld mag aantreden tegen AZ. De KNVB geeft ergens volgende week uitsluitsel of het sportieve wint van het administratieve. Vorige week ging HBS met 3-1 onderuit bij de Koninklijke HFC. In die wedstrijd moest het al na 22 minuten met tien man verder door een rode kaart voor Noa de Jong. Overigens werd het vlak voor rust alweer tien tegen toen, omdat ook HFC met een mannetje minder verder moest. De 3-1 eindstand was toen overigens al bereikt. 

In de zomerstop zag HBS boegbeeld Jan-Paul Saeijs stoppen. De voormalig speler van ADO Den Haag was niet alleen door zijn persoonlijkheid van grote waarde voor HBS, maar ontpopte zich ook tot ware doelpuntenmachine. In het kielzog van Saeijs stopten nog vier spelers bij de Hagenezen. Daartegenover staan overigens acht nieuwelingen die op het oog HBS een kwaliteitsinjectie in de breedte hebben gegeven. HBS is misschien wel te goed voor de positie waar ze nu bivakkeren en daar zo snel als mogelijk wegkomen is het devies voor AndrĂ© Wetzel en de zijnen. 

OJC verloor vorige week met 0-1 van koploper WKE. De Emmenaren waren zeker voor rust de betere partij, maar in het tweede bedrijf kroop de thuisploeg steeds meer uit zijn schulp en had het ook op een diefje zomaar een punt kunnen pakken. Wat geldt voor HBS is tegelijkertijd ook van toepassing op OJC ROSMALEN. Ook voor de mannen van Dennis Dekkers is zo snel als mogelijk onderin wegkomen een opdracht die makkelijker is gezegd dan voldaan. Aanstaande zondag zou daar een mooie aanzet in toe kunnen zijn.

HBS tegen OJC ROSMALEN begint aanstaande zondag om 14.00 uur op Sportpark Craeyenhout.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven