Nieuwsarchief

Filter overzicht

Sancties bij overtreding alcohol- en rookverbod

www.ojcrosmalen.nl
Zoals bekend is het wettelijk verboden om in de kantine van OJC ROSMALEN alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd wordt door het kantinepersoneel om een legitimatie gevraagd. Het is ook verboden om alcohol te verkopen aan een persoon van 18 jaar of ouder indien de drank kennelijk bestemd is voor een persoon over wie getwijfeld wordt of deze de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Ook daar ziet het kantinepersoneel streng op toe.

Het is ook bekend dat het wettelijk verboden is om in de kantine of elders in de gebouwen van OJC ROSMALEN te roken. Roken in afgesloten rookruimten, een buitentribune / buitenterras en in de openlucht mag (onder voorwaarden) nog wel.
 
Om de naleefbaarheid en handhaafbaarheid van zowel het alcohol- als het rookverbod verder te verbeteren heeft het bestuur van OJC ROSMALEN besloten dat bij een eerste overtreding direct een mondelinge waarschuwing met uitleg volgt alsmede een berispende waarschuwingsbrief wordt gestuurd naar de ouders/verzorgers van de overtreder dan wel de overtreder zelf. Bij een tweede overtreding binnen hetzelfde seizoen volgt een maand ontzegging van de toegang tot het sportpark en bij een derde overtreding binnen hetzelfde seizoen volgt schorsing in de uitoefening van de functie en/of (voetbal)activiteiten voor de rest van het seizoen.
 
Leuker kunnen we het niet maken; duidelijker ook niet. Laten we er allemaal voor zorgen dat er nooit een waarschuwing of sanctie uitgedeeld hoeft te worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven