Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing VVSB - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Het zal deze week waarschijnlijk bij VVSB (nog) niet veel over de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen OJC ROSMALEN zijn gegaan. Eerst was daar afgelopen woensdagavond de wedstrijd in de achtste finales van het KNVB bekertoernooi. Op Woudestein (stadion Excelsior Rotterdam) boog VVSB een achterstand om en plaatste het zich dankzij een 2-3 zege op Capelle voor de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Een dag later werd in Noordwijkerhout reikhalzend uitgekeken naar de loting. Er werd gedroom van Feyenoord, PSV of misschien wel HHC Hardenberg, maar het werd FC Den Bosch. In Den Bosch werd direct gesproken van een gunstige loting, maar VVSB schakelde op weg naar de kwartfinale onder andere FC Emmen uit. Een gewaarschuwd mens telt normaal gesproken voor twee en we zullen begin februari zien of dit ook op FC Den Bosch van toepassing is.

Aan de andere kant is dit bekersprookje voor VVSB niet meer dan een toetje. We zeggen niets verkeerds als we er vanuit gaan dat VVSB normaal gesproken de KNVB beker niet gaat winnen....al weet je het tegenwoordig in het vaderlandse voetbal maar nooit. Feit blijft dat het hoofddoel van VVSB toch echt in de Topklasse ligt. De ploeg wil zich dolgraag, net als vele anderen, plaatsen voor de nieuw te vormen tweede divisie. Op dit moment staat de ploeg echter op een plaats die recht geeft op nog een seizoen Topklasse (8e). De laatste zege van VVSB dateert alweer van 15 november. Op die dag won de ploeg in Noordwijkerhout met 2-1 van Sneek Wit Zwart. Daarna werd achtereenvolgens verloren van AFC, JVC Cuijk en TEC. VVSB os er dus alles aan gelegen om het goede gevoel uit de beker aanstaande zondag een passend vervolg in de Topklasse te geven.

De voor mij persoonlijk beste speler in de Topklasse zondag, Frans van Niel, is momenteel met zes doelpunten topscorer aan de kant van VVSB. In zijn kielzog vond ook Tommy Bekooij al vijf keer het net. De vleugelaanvaller kwam afgelopen zomer over van Quick Boys uit Katwijk en heeft zijn draai bij VVSB duidelijk gevonden.

OJC verloor vorige week op eigen veld uiterst geflatteerd met 0-3 van UNA. Na 15 wedstrijden staat OJC met 13 punten op een 14e plaats. De Rosmalenaren vinden alleen HBS en Sneek Wit Zwart nog onder zich. Daarboven zag OJC afgelopen week EVV en Magreb '90 een klein gaatje slaan naar de staartploegen. Ook al is het slechts een klein gaatje... we hebben het afgelopen seizoen uit eigen positieve ervaring kunnen zien hoe moeilijk een klein gaatje door de concurrentie te dichten is.

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen won OJC op eigen veld met 1-0 van VVSB. In de slotfase van de wedstrijd torende Jaouad Chraou op aangeven van Tim Strijbosch destijds hoog boven de VVSB defensie uit en knikte de bal knap diagonaal binnen. Een geweldig doelpunt wat OJC na het gelijkspel in de seizoenouverture bij USV Hercules de eerste 3-punter opleverde. Drie keer eerder stond er een ontmoeting tussen VVSB en OJC ROSMALEN op het programma en nog nooit verloren de onzen. Vorig seizoen eindigde het onderlinge treffen in Noordwijkerhout op 2-2 en eerder dit jaar werd er in de terugwedstrijd niet gescoord. De eerste ontmoeting van dit seizoen eindigde dus in een knappe Rosmalense zege. Als OJC ook na aanstaande zondag nog ongeslagen is tegen VVSB is dat iets waar de Rosmalense formatie op voorhand misschien wel voor zal tekenen, maar heel stiekem zou een overwinning zo vlak voor het kerstdiner nog lekkerder smaken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven