Nieuwsarchief

Filter overzicht

Zaalteam OJC strandt in kwartfinale

In de 31e editie van het traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi Den Bosch 800 heeft Team OJC het tot in de kwartfinales weten te redden. Het gelegenheidsteam werd uiteindelijk in de zogenaamde 'poule des doods' uitgeschakeld door de latere finalisten, RKJVV en Real Lunet.

In de voorrondes had Team OJC geen kind aan TGG, MVV ’58 en GVV. De ploeg plaatste zich met overmacht als poulewinnaar voor de kwartfinale. In die kwartfinale verloor Team OJC de openingswedstrijd met 3-0 van titelhouder Real Lunet. Het gelegenheidsteam groeide echter in de avond en won vervolgens met dezelfde cijfers van de zaalvoetballers van SCI. De wedstrijd tegen RKJVV bleek achteraf niet alleen cruciaal voor die avond, maar ook voor het verdere verloop van het toernooi. In een volle Schutskamp hadden de Bosschenaren misschien wel het meeste balbezit, de grote kansen waren absoluut voor OJC. Uiteindelijk moest OJC 97 seconden voor tijd alsnog een tegentreffer incasseren en ging RKJVV toch met de volle buit aan de haal.

In de laatste poulewedstrijd van de avond had OJC een klein wonder nodig tegen BVV om zich alsnog te kunnen plaatsen voor de halve finales. De eerste opdracht was winnen van BVV, dat zich op zijn beurt met een zege eveneens kon plaatsen voor de kruisfinales en daarmee RKJVV naar huis zou sturen. Team OJC toonde veerkracht en wist uiteindelijk een achterstand om te draaien in een knappe en vooral vanuit RKJVV-kant luidbejubelde zege. De overwinning van OJC op BVV betekende namelijk dat Real Lunet en RKJVV voldoende hadden aan een punt om zich te plaatsen voor de finaleavond. Heel, heel, heel even leek dat gelijkspel er niet te komen, maar het treffen tussen de meervoudige toernooiwinnaars eindigde uiteindelijk in 2-2. Team OJC had weten te verrassen in de Schutskamp, maar uiteindelijk net niet weten te stunten. Op de finaleavond hadden RKJVV en Real Lunet in hun halve finales geen kind aan respectievelijk TGG zaterdag en Emplina. In een, met name in de slotfase, zinderende finale won RKJVV uiteindelijk met 3-2 van Real Lunet. Een toernooizege van RKJVV met dank aan.....

Team OJC werd tijdens deze editie van Den Bosch 800 gevormd door doelman Robbin Bouten, Jeroen van Schoonhoven, Diego Meerveld, Ritchie van Ooijen, Robert Mol, Djoey van Nuland, Bram Nijhoff, Frank Willems, Michael van Rijn, Rialto Schoolmeesters, Ajay Ramlal en de coaches Mark van der Donk en Edwin Smolders.