Nieuwsarchief

Filter overzicht

Nieuwjaarsspeech voorzitter Piet van der Plas

www.ojcrosmalen.nl
Na het wederom succesvol verlopen Oliebollentoernooi werd zondag, tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie, het jaar officieel afgetrapt door voorzitter Piet van der Plas. Met een mooie speech kreeg hij de bomvolle kantine stil, zo af en toe de lachers op zijn hand en voor enkele onderwerpen de handen op elkaar. Onderstaand zijn zijn woorden nog eens terug te lezen:

Beste OJC-ers, supporters, sponsoren, beste aanwezigen,

Welkom bij de Nieuwjaarsreceptie van OJC ROSMALEN. Ik wil graag beginnen met een toast uitbrengen op het nieuwe jaar. Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en respectvol 2016!
Dat dit niet zo vanzelfsprekend is, zien we in onze directe omgeving. We hebben afgelopen jaar weer afscheid moeten nemen van overleden OJC-ers. En onze gedachten zijn zeker in deze dagen bij de mensen om ons heen die worstelen met hun gezondheid.

2015 was een turbulent jaar met de gewelddadige conflicten op deze aardbol en de moeite die we in Nederland en ver daarbuiten hebben om op een fatsoenlijke en vredige manier naast en met elkaar te leven. Maar daarover later meer.

Binnen OJC ROSMALEN was het gelukkig rustiger met als hoogtepunt wat mij betreft de benoeming van Wim Trugg tot erevoorzitter van onze vereniging. Wim heeft vlak voor de kerst een hartoperatie ondergaan. Hij is intussen weer thuis en maakt het goed. Ik wens hem vanaf deze plek een voorspoedig herstel toe.

2015 is het jaar waarin ik de voorzittershamer mocht overnemen van Wim. Ik voel me een schakeltje in een geoliede machine, een warme vereniging, waar we met elkaar heel veel mensen plezier laten beleven aan het voetballen. Soms met horten en stoten, maar altijd met de beste intenties en de wil om samen deze mooie club te laten groeien en bloeien. En wat mij betreft slagen we daar uitstekend in.

In 2015 is OJC ROSMALEN blijven groeien. Bijna 2400 leden met hun gezinnen, families en vrienden voelen zich thuis bij onze mooie voetbalclub. De grootste worden overkomt je. Dat is geen doelstelling en dat kan ook nooit de doelstelling zijn. In mijn ogen zijn wij zo groot geworden door twee kernwoorden: kwaliteit en respect voor elkaar.
Soms is het lastig als je moeilijke beslissingen moet nemen en daarmee keuzes moet maken waar niet iedereen het mee eens is of waarvan mensen zich de dupe voelen. Maar niet beslissen of geen keuzes maken, is geen optie als je samen werkt aan een sterke verenging. En we beseffen ons ook dat we beslissingen niet altijd goed communiceren. Maar altijd met de beste intenties voor de club.

2015 was ook het jaar van:
  • Nieuw elan in de toernooicommissie, het zesde jaar voor de Brabant Girls Cup.
  • De eerste editie van de Business League.
  • Het jaar waarin we een verenigingsmanager hebben aangesteld.
  • Een nieuwe website, die ons in staat stelt nog beter met elkaar te communiceren. Met veel meer mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van OJC TV? We zijn aan het onderzoeken hoe we dat kunnen vormgeven.
Ik zou nog wel even kunnen doorgaan met het opsommen wat we afgelopen jaar allemaal hebben bereikt.

Wat gaat 2016 ons brengen?
We zijn 2016 vandaag goed begonnen met het oliebollentoernooi, waarin jong en oud met elkaar het jaar starten door FF een potje te voetballen en oliebollen te eten. Het is fantastisch dat we vandaag 3 teams met vluchtelingen de kans hebben gegeven om deel te nemen aan het Oliebollentoernooi. Dat geeft aan dat OJC ROSMALEN open staat voor andere culturen, dat wij het voortouw durven te nemen om medemensen in moeilijke omstandigheden op zijn minst een paar uurtjes plezier te gunnen. Dat deden we 20 jaar geleden al en dat doen we nu opnieuw. Ook dat hoort bij OJC ROSMALEN.
Je hoort vaak dat OJC ROSMALEN een nette vereniging is. We lopen binnen de lijntjes, hebben het goed voor elkaar, vallen zelden uit de toon. Mooi zo! Houden zo, zou ik zeggen. We staan volop in de schijnwerpers en daar hoort bij dat we het goede voorbeeld geven.

Voetbalpiramide
Een nieuwe voetbalpiramide, waarmee de scheiding tussen amateurvoetbal en betaald voetbal wordt opgeheven. Eindelijk, na ruim 60 jaar. En nu maar snel ook de tweede elftallen van amateurclubs laten instromen in de standaard klasse.

Het eerste jaar in de topklasse werd afgesloten met een negende plaats. Het was een mooi seizoen dat smaakt naar meer. Topklasse is het niveau waarop we ons op dit moment thuis voelen. OJC ROSMALEN gaan niet mee in de vaart der volkeren om zo snel mogelijk in de tweede divisie te willen voetballen. Wij blijven groeien op onze eigen manier, op eigen kracht. Met zo veel mogelijk spelers die hier hun voetbalopleiding hebben genoten.

Zoals we ons ook op eigen kracht gaan handhaven in de topklasse. Er zit voldoende kwaliteit in de spelersgroep om dat te realiseren. Bovendien zijn we het met zijn allen verplicht om Dennis Dekkers met zijn technische staf een mooie afsluiting te geven na 10 jaar als trainer aan OJC ROSMALEN verbonden te zijn geweest. De bal ligt voor de voeten van de spelersgroep. Jullie hoeven hem alleen maar in het doel te schieten. Tja, was het maar zo gemakkelijk...

De samenwerking met Brabant United kan voor beide partijen veel meer voordeel opleveren. Brabant United heeft nu de opstartfase achter de rug. Met name op voetbaltechnisch vlak zijn er mogelijkheden om de samenwerking tussen OJC ROSMALEN en  Brabant United, samen met FC Den Bosch en RKC Waalwijk, te intensiveren. Ideeën genoeg.

Sponsoring is en blijft een hele belangrijke financiële bron van inkomsten voor onze vereniging. Er zit gelukkig weer een stijgende lijn in. De businessvrienden hebben inmiddels zo’n 60 leden. Ik kijk nu alweer uit naar de Roet Korte Put op de donderdag voor Carnaval. Wil je daarbij zijn? Meld je dan onmiddellijk als lid van de Businessvrienden. Op naar de 75 leden zou ik zeggen.

Vandaag blazen we de club van 100 nieuw leven in. Heb je een extraatje over voor onze club? Schrijf je dan in voor de club van 100. Het geld dat we daarmee inzamelen, wordt besteed aan speciale projecten. Je kunt zelf mee bepalen wat dat wordt. Dat kunnen nieuwe jassen zijn voor de clusterhoofden, of een trainerscursus voor trainers van lagere teams, of dugouts op veld 6, of elk ander goed idee. Ik hoop van harte dat veel mensen zich willen inschrijven voor de club van 100.

Tot slot
Ik hoop dat net als in 2015 heel veel mensen zich bij OJC ROSMALEN thuis blijven voelen. De 500 vrijwilligers doen er alles aan. Ik weet dat veel van de voetballers vandaag al vrijwilligerswerk doen bij OJC ROSMALEN. En ik daag alle andere deelnemers van vandaag uit om komend jaar ook 5 uur te besteden aan vrijwilligerswerk bij OJC ROSMALEN.

Ik las gisteren in de krant dat polderpositivisme in 2016 in is. Dat vind ik wel een mooi woord. Polderpositivisme. Erg toepasselijk voor OJC ROSMALEN in de Rosmalense polder. In de veranderende wereld is het volstrekt zinloos elkaar af te zeiken en je terug te trekken in je eigen holletje. In plaats daarvan kunnen we beter scoren door elkaar te helpen, door mensen in moeilijke omstandigheden een glimlach te bezorgen en zelf met een glimlach positief in de wereld te staan. Het spreekwoord luidt niet voor niets “een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Laten we dat goed in onze oren knopen.

Met mensen met hart voor de club kunnen we de mooiste doelen bereiken. En we moeten zeker niet vergeten ook onderweg naar de doelen te genieten van de reis, van het samen werken aan een leefbare samenleving.

Ik wens iedereen nogmaals een gelukkig, gezond en respectvol 2016 toe!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven