Nieuwsarchief

Filter overzicht

Oud-voorzitter en erelid Jeu Philips overleden

www.ojcrosmalen.nl
Op zaterdag 23 januari is op 84-jarige leeftijd Jeu Philips overleden. Jeu was voorzitter van OJC ROSMALEN van 1973 tot en met 1986 en sinds 1998 erelid van onze vereniging.

Jeu Philips was eind jaren '60 vanuit Limburg naar Rosmalen verhuisd en meldde zich bij O.J.C. net op een moment dat het bestuur bezig was de jeugdafdeling te structureren. Jeu werd 'ontdekt' als bestuurder en in 1970 werd hij de eerste jeugdvoorzitter, bijgestaan door Antoon Langens, Wim Coppens, Theo van der Wijst en Gerry van Venrooij. Drie jaar later volgde hij Jos van der Aa op als voorzitter van O.J.C. Jeu bekleedde die functie van 1973 tot en met 1986 en was daarna nog vier jaar gewoon bestuurslid. Zijn 'regeerperiode' wordt gekenmerkt door organiseren, veelzijdig en breed inzetbaar zijn en voorop lopen. Jeu had een warme belangstelling voor de medemens en was daardoor medebepalend voor de cultuur binnen de verening. Hij stimuleerde mensen om een bijdrage te leveren aan zijn club. Markant was zijn optreden bij het 75-jarig jubileum, waarbij O.J.C. de voorpagina’s haalde door geluidsoverlast en het intrekken van de muziekvergunning, toen The Cats bijna tot in Volendam te horen waren.

Niets was Jeu te veel voor de club. Grensrechter, scheidsrechter, invaller-terreinknecht, barman, maar vooral voorloper. Voorzitter zijn was voor Jeu Philips een te passief begrip. "Een zitter komt niet vooruit, een loper des te meer." Jeu was de voorzitter met de kernachtige, bondige uitspraken, ondanks zijn Bourgondische, Limburgse achtergrond. "Tegen zo’n vereniging kun je nooit nee zeggen. De vereniging moet op je inzet kunnen rekenen", aldus Jeu bij zijn afscheid als bestuurslid. Ook daarna bleef hij achter de schermen actief. Als redacteur van clubblad de Heraut, als scheidsrechter, in de jubileumcommissie voor de 50-jarige fusie in 1997, en hij was nog lang actief als invalkracht voor de zondagdienst. Hoewel Jeu steeds minder mobiel werd, bleef zijn betrokkenheid bij OJC erg groot. Zolang het mogelijk was is hij wekelijks zijn (jeugd)wedstrijdjes blijven bekijken en tot het laatst liet hij zich op de hoogte stellen van het wel en wee binnen onze vereniging.

Voor zijn vele verdiensten voor OJC ROSMALEN werd Jeu Philips in 1998 benoemd tot erelid en in 2010 ontving hij een Koninklijke onderscheiding; hij werd benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

OJC ROSMALEN verliest in Jeu een warme, betrokken persoonlijkheid met een grote plaats voor onze vereniging in zijn hart. Wij wensen zijn vrouw Netty, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe bij dit verlies. De naam Philips blijft aan OJC ROSMALEN verbonden door zoon Jos, die als vrijwilliger actief is, en de voetballende kleinzoons Sef en Guus. En natuurlijk door de naamgeving van Netty en Jeu Philips aan het jaarlijkse toernooi van de 6-jarigen.

De uitvaart van Jeu Philips is vrijdag 29 januari om 09.45 uur in crematorium Rosmalen, Oud Baan-Oost 170.
Ruimte voor condoleren is er bij de digitale krantadvertentie:
http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/jeu-philips-6628879


Op onderstaande foto's zien we Jeu...
  • met het eerste jeugdbestuur in 1970, v.l.n.r. Antoon Langens, Wim Coppens, Theo van der Wijst, Gerry van Venrooij en Jeu Philips.
  • twee keer met het hoofdbestuur in 1985 met Jeu Philips respectievelijk als vierde van rechts (op de zwart-wit foto) en helemaal rechts in de lange rij.
  • als pseudo-burgemeester na het verbod op live-muziek tijdens het 75-jarig bestaan in 1985.
  • bij de uitreiking van de penaltybokaal tijdens het 75-jarig bestaan in 1985.
  • gedecoreerd als lid in de orde van Oranje Nassau tijdens het 100-jarig bestaan in 2010 (2e van links).
27-01-2016

Jeu Philips

www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven