Nieuwsarchief

Filter overzicht

OJC handelt snel met Jelle Schijvenaars

www.ojcrosmalen.nl
De eerste contacten waren er pas gisteravond en vanochtend was alles al rond. OJC Rosmalen en Jelle Schijvenaars hopen elkaar een mooie dienst te kunnen bewijzen en kwamen er dus snel uit. "Jelle wilde erg graag terug naar Nederland en heeft een goed track-record", weet OJC-trainer Dennis Dekkers. "Hopelijk worden we beloond."

Schijvenaars speelde in de jeugd van RKVVO, FC Eindhoven en PSV, maar kwam niet verder dan enkele oefenwedstrijden in de hoofdmacht van de regerend landskampioen. Via het Lommelse KVSK United, waar hij slechts een handvol wedstrijden speelde, keerde hij terug bij FC Eindhoven, maar ook daar kon hij niet doorbreken. Bij de amateurs van EVV en UNA lukte dat wél aardig. De inmiddels 28-jarige aanvaller scoorde in drie seizoenen Top- en Hoofdklasse in totaal dertig keer.

Daarna vertrok hij naar het Belgische Witgoor Sport, waar hij nog een contract had tot komende zomer. ”Ik had intentie om het seizoen er gewoon af te maken, want ik speelde alles en was topscorer met negen goals”, vertelt Schijvenaars aan het Eindhovens Dagblad. “Maar vorige week is de voorzitter buiten gewipt en kwam er een nieuw bestuur. Woensdagavond kreeg ik een telefoontje dat ik niet meer in de wedstrijdselectie opgenomen werd, omdat ik te duur was en dat was niet meer houdbaar met de huidige financiële situatie. Dus toen heb ik snel moeten handelen, omdat ik niet een halfjaar aan de kant wil staan. En toen kwam deze mooie kans voorbij. Ik ben er heel blij mee.”

Track-record
Ook OJC-trainer heeft een goed gevoel bij de nieuwe spits van de Rosmalenaren. “Het ging allemaal heel snel. Gisteravond werd ik persoonlijk benaderd door zijn begeleider. Vanmorgen kwam het rond. Jelle wilde erg graag terug naar Nederland en heeft een goed track-record.” Zondag, als OJC op bezoek gaat bij Koninklijke HFC, zal Schijvenaars er nog niet bij zijn. “Volgende week gaat hij meetrainen”, aldus Dekkers, die verheugd is met de aanwinst. “Zonder iemand tekort te doen, laat OJC zien dat ze er binnen de mogelijkheden alles aan willen doen om zich te handhaven in de Topklasse. Gezien het geringe aantal doelpunten en de vele blessures tot nu toe in de voorhoede, is aanvallende versterking een bittere noodzaak.”

Dat er ook kanttekeningen zijn, daar is de oefenmeester zich van bewust: “De concurrentie in de voorhoede neemt enorm toe. Maar dat hoort ook bij spelen in de Topklasse. Al met al hoop ik dat we hierdoor aan het einde van de rit beloond worden met handhaving.”

Bron: 073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven