Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - HSC'21

Na de verplichte carnavalsstop hervat OJC ROSMALEN aanstaande zondag de Topklasse met een thuiswedstrijd tegen HSC'21. De ploeg uit Haaksbergen vinden we na 18 wedstrijden met 23 punten terug op een tiende plaats. OJC ROSMALEN speelde één competitiewedstrijd meer, staat 16e en behaalde tien punten minder.

Eerder dit seizoen verloor OJC in een knotsgekke slotfase met 2-1 van HSC'21. De thuisploeg kwam in de 83e minuut, via Cenk Uguz, op een 1-0 voorsprong, maar de gelijkmaker van Tim Strijbosch in de 88e minuut leek OJC toch een punt op te leveren. Leek, want in blessuretijd zorgde Bas ter Hogt alsnog voor de thuiszege van HSC.

HSC'21 moest tot speeldag 5 wachten op de eerste competitiezege van het seizoen. Het was uiteindelijk het wachten waard, want die zondag verpulverde de ploeg Sneek in eigen huis met liefst 0-7. Na de winterstop kwam HSC'21 tot op heden twee keer in actie. De ploeg verloor in het weekeinde voor carnaval op eigen veld met 0-2 van TEC. Een week daarvoor boekte de ploeg op bezoek bij JVC Cuijk nog een opmerkelijke 0-1 zege. Bas ter Hogt is met acht treffers topscorer aan de kant van HSC'21.

In de voorgaande drie onderlinge ontmoetingen wist OJC ROSMALEN nog niet te winnen van HSC. Aan de nederlaag van eerder dit seizoen gingen de voorgaande voetbaljaargang een gelijkspel en nederlaag vooraf. Een mooier moment voor de eerste zege op HSC'21 is bijna niet mogelijk. OJC kan de punten in de strijd om handhaving keihard gebruiken, maar daar staat tegenover dat HSC bij een overwinning niet meer naar beneden hoeft te kijken en heel misschien nog een stiekeme gooi naar plek 7 kan doen... al lijkt dat gat momenteel iets te groot. Feit is dat HSC'21 bij een zege niet meer de zorgen hoeft te hebben die het vorig seizoen tot vlak voor het einde wel had, iets wat OJC ook zo graag zou willen.

Twee ploegen dus met een overeenkomstig doel, maar totaal verschillende uitgangsposities. De wedstrijd OJC ROSMALEN tegen HSC'21 begint aanstaande zondag om 14.00 uur op De Groote Wielen en de thuisploeg kan daarin alle steun keihard gebruiken.