Nieuwsarchief

Filter overzicht

In gesprek met de nieuwe trainer van OJC

www.ojcrosmalen.nl
In het regionale amateurvoetbal worden tot nog toe voornamelijk trainers getransfereerd, maar OJC ROSMALEN is ook al druk bezig met de spelers voor het nieuwe seizoen. De Topklasser heeft inmiddels van vijftien van hen het ja-woord gekregen, ziet er minimaal vijf vertrekken en wist zich al te verzekeren van de diensten van een heuse goalgetter. Regioblad Thuis in het Nieuws ging in gesprek met de nieuwe trainer, David Vecht, die achter de schermen al volop bezig is in Rosmalen.

Hoe is OJC Rosmalen eigenlijk bij David Vecht terecht gekomen?
“Heel simpel: ik heb gesolliciteerd. Tenminste. Ik belde TZ (commissie Technische Zaken, red.) en informeerde naar de profielschets van de nieuwe trainer. Die bleek aardig overeen te komen met hoe ik mezelf denk te zien. OJC vroeg me mijn CV te sturen van de tijd nadat ik de club in 2007 verliet. Ik ben op De Groote Wielen vier jaar actief geweest als technisch voetbalcoördinator bij de jeugdafdeling en heb er toen ook de A1 en het tweede elftal getraind. Daarna ben ik bij verschillende clubs hoofdtrainer geweest. Na het insturen van mijn CV kreeg ik vrij snel een belletje dat ik bij laatste vier kandidaten zat. Drie gesprekken later was het rond. Het laatste ging over de financiën en daar waren we binnen dertig minuten uit. De snelste onderhandeling uit m’n carrière, dus dat voelde goed. In alles voelde ik de waardering van OJC qua aanpak, gesprekken en toenadering. Het gaf een heel fijn gevoel om terug te keren.”

Waar sta jij voor als trainer? Wat is het in die profielschets waarin jij jezelf zag?
“Ik ben een moderne trainer met vernieuwende inzichten op het gebied van coaching, tactische en voetbalconditionele teamontwikkeling. Ik denk vanuit de lange termijn, met oog voor eigen jeugd. Een echte ontwikkelaar dus, in plaats van scoren op korte termijn. Ik geloof dat ik bewezen heb jonge spelers te kunnen ontwikkelen en vooral ook hen daarvoor de kans te geven. Bij eersteklasser VVIJ, waar ik nu trainer ben, hebben we acht spelers uit de eigen jeugd in de basis staan! Daarvan zijn er dit seizoen drie nieuwe jongens bijgekomen uit de A1 en het tweede elftal.”
Dat wil je dus ook bij OJC gaan bewerkstelligen? Zelfs als dat degradatie betekent?
“Zeker. Ongeacht de resultaten van dit seizoen of mogelijk mindere prestaties in de komende jaren. De visie wijkt niet af vanwege tegenvallende resultaten. Vandaar dat OJC me ook gevraagd heeft mee te denken en praten voor wat betreft de richting die men op wil met de jeugdopleiding. Daar is nog veel te winnen, gaf men aan. Ik heb op dat vlak natuurlijk ervaring en draag ook daar graag mijn steentje aan bij. OJC 1 moet bekend staan om haar fitheid, om spelers waaraan je kunt zien dat ze het leuk hebben met elkaar en de staf, om vriendelijke omgang met tegenstanders, scheidsrechters en supporters en natuurlijk om goed spel. We willen graag een goede binding hebben met de rest van de vereniging. Staf en spelers moeten aanspreekbaar zijn voor supporters, leden en sponsors.”

Kun je wat vertellen over de samenstelling van de nieuwe spelersgroep?
“Het idee is een beduidend sterkere selectie te maken dan dit seizoen het geval is. Het zwaartepunt ligt bij de aanvallers en daarin ligt de focus op vooral snelle en balvaardige spitsen. Maar de doorstroming vanuit eigen gelederen mag natuurlijk niet vergeten worden. Vandaar bijvoorbeeld ook het overhevelen van Diego Meerveld vanuit OJC 2. Er is gelukkig al een hele grote groep met spelers die aangegeven heeft te blijven. Daar ben ik echt blij mee. De spelers die we nu vast hebben liggen, hebben echt kwaliteit als individuen. Het is aan ons als nieuwe staf om daar straks een ploeg van te maken die op basis van non-verbale communicatie voetbalt. Als het goed is, gaan ze allemaal vanuit de eigen positie in het veld dezelfde oplossing herkennen. Daarnaast vinden wij als staf sportief en sociaal gedrag van belang. Wij zijn immers een voorbeeld voor de rest van de vereniging. De zestien namen die nu vastleggen, vind ik in de basis daar uitstekend aan voldoen. Simpel gezegd: je wil spelers die top kunnen presteren zonder empathie te verliezen vanwege teveel emotie.”

Wat gaat er gebeuren aan het huidige gebrek aan scorend vermogen?
“In eerste instantie proberen we het zoveel mogelijk met eigen jongens. Maar op ons niveau ontkom je er niet aan om ook wat sterkhouders van buitenaf te halen. We zijn daarom blij dat we al vroegtijdig rond zijn met Elvin Hardeveld, een spits die overkomt van DFS uit Opheusden. Elvin is onlangs 30 jaar geworden, neemt dus ervaring mee en maakte dit seizoen al 20 goals in de eerste klasse. Hij heeft in de jeugd van PSV gespeeld en voorgaande jaren was ie al vaker goed voor 20 of zelfs 30 doelpunten per seizoen. Echt een topspeler in de regio Utrecht dus. Ik denk dat er wel een paar hoofd- en topklassers hebben zitten slapen.”

Waar kunnen de supporters nog meer op rekenen qua nieuwelingen?
“Het liefst voegen we ook nog een aanvallende middenvelder toe aan de selectie. Een creatieve speler, die door balvaardigheid meer onverwachte dingen zal doen voor onze tegenstanders. Daarbij gaan we er vanuit dat we ook Jesse Dibbets fit krijgen in het nieuwe seizoen. Met de medische staf van OJC heb ik daar al contact over gehad. Jesse moet mijns inziens een belangrijke rol gaan spelen binnen het elftal, zowel binnen als buiten het veld. Dat heb ik al met hem besproken. Daarnaast willen we in ieder geval graag een rechtsbenige verdediger, die de vertrekkende aanvoerder Yvo van Engelen kan vervangen, toevoegen aan de selectie. En wellicht ook nog een linksbenige. Dan zijn alle posities achterin dubbel bezet. Met de spelers die nu al vastliggen en de overigen die gaan volgen, krijgen we volgend seizoen zeker weten een sterke selectie die het publiek kan gaan vermaken.”

Met Koen van Boxtel, Jaouad Chraou, Jesse Dibbets, René Geerts, Melvin van Gestel, Guus Habraken, Elvin Hardeveld, Randy van Heijnsbergen, Joey Lokasi, Diego Meerveld, Frank van Mosselveld, Bas Peters, Jelle Scholts, Daan Schreuders, Tom Wijkmans en Kevin van Zijl bestaat de selectie van OJC Rosmalen voor seizoen 2016-2017 op moment van schrijven uit 16 spelers. Erik van Beekveld (Nivo Sparta), Kay Huijgens (TEC), Stefan de Jong, Mike Scholten en Tim Strijbosch vertrekken na dit seizoen uit Rosmalen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven