Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing De Treffers - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Aanstaande zondag staat voor OJC ROSMALEN de uitwedstrijd tegen De Treffers op het programma. Het is een treffen in Groesbeek tussen twee ploegen die momenteel een heilige plek op de ranglijst bekleden. De Treffers staat op zes wedstrijden van het einde op een zevende plaats. De laatste positie die aan het einde van de rit recht geeft op promotie naar de nieuw te vormen tweede divisie. OJC droeg afgelopen zaterdag de rode lantaarn over aan Sneek Wit Zwart en steeg naar de 14e plek op de ranglijst. Eem positie die recht geeft op rechtstreekse handhaving.

Ook al was het misschien op een diefje, achteraf maalde daar niemand over in het Rosmalense kamp. Het enige dat uiteindelijk telde was de zege in Utrecht. Magreb'90 kwam tien minuten na rust via Bellahsan op een 1-0 voorsprong, maar OJC toonde veerkracht en draaide in de slotminuut de score om in eigen voordeel. Vooral in de minuten dat er een 1-1 tussenstand op het niet aanwezige scorebord stond, sleepte doelman Paul van den Elzen zijn ploeg er met enkele cruciale reddingen doorheen. De luid-bejubelde zege was de eerste sinds 15 november 2015. Door de overwinning in Utrecht draagt OJC de laatste plaats voorlopig over aan Sneek Wit Zwart. Voorlopig, want wie daar aan het einde van de rit staat zal de Rosmalenaren een zorg zijn... zolang het OJC zelf maar niet is. Het gaatje met de Friezen is ook slechts één puntje in Rosmalens voordeel, terwijl Magreb'90 op zijn beurt maar twee punten meer heeft dan OJC.

De Treffers staat momenteel op een heilige zevende plaats. Aan het begin van het seizoen werden de Groesbekers getipt als torenhoge favoriet voor de titel. Het gat met koploper FC Lienden (dat één wedstrijd meer speelde) is momenteel zes punten en dus zeer zeker nog overbrugbaar, maar eerst maar eens plaatsen voor de tweede divisie zal nu alle prioriteit hebben in Groesbeek. De Treffers is bezig aan een uiterst wisselvallig seizoen. Series van schijnbare ongenaakbaarheid, worden afgewisseld met reeksen zonder zege. De resultaten na de winterstop maken de wisselvalligheid in cijfers duidelijk. De Treffers speelde na de winterstop acht wedstrijden. De ploeg behaalde uit de eerste vier wedstrijden na de winterstop negen punten, maar uit de laatste vier slechts één. Of het één iets met het ander te maken heeft, laat ik graag aan de echte kenners over, maar opvallend is het wel. In zes van de elf wedstrijden die De Treffers won was Wesley Meeuwsen één van de doelpuntenmakers. De topscorer was alweer goed voor elf doelpunten in deze competitie, maar ontbrak de afgelopen weken door een schorsing. De spits is nou net aanstaande zondag, tegen zijn vorige club, weer inzetbaar. Afgelopen dinsdagavond oefende De Treffers tegen 1e klasser AWC. In Wijchen won de ploeg met 0-4. Drie van de vier doelpunten kwamen op naam van... Wesley Meeuwsen.

Eerder dit seizoen ging OJC op eigen veld met 0-3 onderuit tegen De Treffers. Meeuwsen bracht de bezoekers destijds iets na het halfuur op een 0-1 voorsprong, waarna Rick Verbeek en Robert Mutzers de klus na rust vakkundig klaarden. De spelers, stafleden en supporters die vorig seizoen aanwezig waren in Groesbeek zullen nog met veel plezier terugdenken aan de wedstrijd die OJC destijds speelde op Sportpark Zuid. OJC won op de vierde speeldag met 1-3 van De Treffers en blonk die middag als team uit in voetballende volwassenheid.

Programma's
Het gaan zowel boven- als onderin spannende weken worden. Negen ploegen maken nog kans op promotie naar de tweede divisie en aan de onderkant strijden drie ploegen om rechtstreekse handhaving. OJC speelt na de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen De Treffers nog tegen EVV (t), UNA (u), Hercules (t), Sneek Wit Zwart (u) en JVC Cuijk (t). Magreb'90 treft aanstaande zondag een door schorsingen en blessures zwaar gehavend HBS. Daarna spelen de Utrechters nog tegen De Treffers (u), FC Lienden (t), EVV (u) en ze eindigen het seizoen op eigen veld met de Utrechtse derby tegen USV Hercules. Sneek Wit Zwart speelt zondag een uitwedstrijd tegen USV Hercules en treft de weken daarna UNA (t), AFC (u), TEC Tiel (u), OJC ROSMALEN (t) en De Treffers (u).

De Treffers tegen OJC ROSMALEN begint aanstaande zondag om 14.30 uur op Sportpark Zuid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven