Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing UNA - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Aanstaande zondag krijgt u voor de prijs van (g)een niet één, maar twee keer een duel tussen UNA en OJC ROSMALEN voorgeschoteld. En wat voor prachtaffiches!

SUPER SUNDAY TUSSEN UNA EN OJC

Om 12.00 uur, als de kassa's naar alle waarschijnlijkheid nog gesloten zijn, trappen de beloften van beide clubs af in een regelrechte titelkraker om het kampioenschap in de reserve Hoofdklasse. UNA is op drie speeldagen van het einde de trotse koploper en kan aanstaande zondag een reuzestap zetten richting het kampioenschap. De beloften uit Zeelst koesteren een voorsprong van welgeteld één punt op naaste achtervolger OJC ROSMALEN.

Als iemand voorafgaand aan het seizoen had gezegd dat het vernieuwde OJC 2 zonder puntverlies de eerste periode binnen zou halen, de eerste competitienederlaag überhaupt pas in 2016 zou lijden, onder anderen door het uitschakelen van een tweedeklasser de derde ronde van de districtsbeker zou halen en drie speeldagen voor het einde van de competitie nog steeds mee zou doen om het kampioenschap, zou diegene waarschijnlijk voor gek zijn verklaard. Al deze hoogtepunten zijn echter toch echt feit gebleken. Zondag staat er voor OJC 2 een prachtig leermoment op het programma, als het mag proberen de stunt helemaal compleet te maken. Eerder dit seizoen eindigde het eerste onderlinge treffen in een boeiende 0-0. UNA had destijds overduidelijk het beste van het spel en liet die dag zien over de beste ploeg van de competitie te beschikken. OJC hield echter op karakter stand en mocht het ene puntje vieren als winstpunt. Zondag gaan de beloften van UNA en OJC vanaf 12.00 uur bepalen wie een grote stap gaat zetten richting de titel... of wordt Dongen de lachende derde?!

Om 14.30 uur trappen UNA en OJC daarna af voor hun Brabantse derby in de Topklasse. UNA staat momenteel op de oooh zo dure zevende plaats en zal er alles aan willen doen om die plaats (of hoger) vast te houden. OJC moet zorgen dat het minimaal de veertiende plaats vasthoudt en daarmee plaatsing voor de derde divisie veiligstelt. OJC had tegen EVV de kans om Sneek Wit Zwart acht tellen rust te geven, maar deelde slechts een kleine uppercut uit. Een gelijkspel dat achteraf voelde als een nederlaag, maar als de ploeg vanaf nu tot en met de laatste speeldag evenveel punten weet te behalen als de Friezen is het veilig. De ontmoetingen met UNA zijn voor de Rosmalenaren het beste typeren door te stellen dat OJC altijd lekker meespeelt en aan het einde steevast met lege handen staat. Eerder dit seizoen won UNA met 0-3 in Rosmalen en ook vorig seizoen was de club uit Zeelst OJC twee keer de baas. De teller qua doelpunten vanuit OJC-oogpunt staat in de voorgaande drie ontmoetingen in de Topklasse tegen UNA op nul. Voor de laatste treffer van OJC in een officieel duel tegen UNA moeten we terug naar de bekerwedstrijd in december 2013. UNA versloeg destijds OJC, dat in dat seizoen kampioen werd van de Hoofdklasse B, met 2-1.

Resultaten uit het verleden bieden echter geen enkele garantie voor de toekomst en dus is het aan OJC om korte metten te maken met de geschiedenis en een nieuw mooi hoofdstuk aan de duels met UNA toe te voegen. We zien u zondag graag vanaf 12.00 uur in Zeelst, want dat OJC alle steun meer dan goed kan gebruiken moge duidelijk zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven