Nieuwsarchief

Filter overzicht

OldStars RKC brengen ouderen OJC in beweging

www.ojcrosmalen.nl
De OldStars van RKC Waalwijk hebben op vrijdag 1 juli een wandelvoetbalclinic georganiseerd op sportterrein De Groote Wielen. Met behulp van provinciale gelden kan stichting Samen RKC de komende periode verschillende amateurverenigingen ondersteunen met kennis en expertise. Uiteindelijk heeft Samen RKC het doel om een regionale competitie te organiseren waarbij de verschillende clubs gebruik kunnen maken van het netwerk en de faciliteiten van RKC Waalwijk. In totaal hadden ruim 15 enthousiaste ouderen zich voor deze eerste editie bij OJC Rosmalen aangemeld.

De avond werd met een welkomstwoord geopend door OldStars RKC-trainer Leo van Heumen. Alvorens de groep actief aan de slag mocht gaan, moesten de belangrijkste regels worden toegelicht. “Bij het wandelvoetballen mag er zoals de naam het al zegt, niet gerend worden. Naast het rennen is fysiek contact uit den boze en daarnaast mag de bal tijdens het spel niet boven heuphoogte komen”.

Een goede voorbereiding is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor deze doelgroep omdat zij gezien hun leeftijd, een grotere kans hebben om blessures op te lopen. Daarom werd er eerst gestart met een stevige warming-up, waarbij de deelnemers snelwandelen met rek- en strekoefeningen mochten afwisselen. Aansluitend werden er verschillende pass- en trapoefeningen uitgezet om het balgevoel van vroeger weer te ervaren. Vanuit deze oefenvormen werd er overgegaan naar het leukste onderdeel, het afsluitende partijspel! Niet alleen kinderen maak je enthousiast met een partijtje voetbal, ook deze ouderen worden enorm enthousiast als ze tegen leeftijdsgenoten mogen strijden. De aanwezige senioren werden samen met de OldStars van RKC Waalwijk verdeeld, zodat er eerlijke teams ontstonden.

De aanwezige OldStars hebben enorm genoten van deze eerste ontmoeting met het wandelvoetbal. De grote meerderheid heeft zelfs al aangegeven dat zij het leuk zouden vinden als ze dit spel wekelijks kunnen beoefenen bij hun cluppie, OJC ROSMALEN. De vereniging is daarom nog op zoek naar enkele spelers om uiteindelijk het team vorm te geven en in september 2016 te starten met het eerste seizoen. Voorafgaand wordt er samen met een afvaardiging van RKC Waalwijk nog een informatiebijeenkomst georganiseerd zodat de ouderen goed voorbereid kunnen starten aan hun seizoen. 

Aanmelden?
Bent u of kent u senioren die het leuk lijkt om hieraan deel te nemen, neem dan vrijblijvend contact op via wandelvoetbal@ojcrosmalen.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven