Nieuwsarchief

Filter overzicht

OJC wint seizoensouverture van Jong FC

www.ojcrosmalen.nl
De eerste speelronde in de 3e divisie leverde meteen een derby op. OJC Rosmalen won zaterdagavond in stadion De Vliert met 1-2 van Jong FC Den Bosch. Nieuwe OJC-spits Elvin Hardeveld tekende voor beide Rosmalense treffers. Hij scoorde twee keer vanaf de strafschopstip. "Als het er zo 30 worden, vind ik het prima."

De beloften van FC Den Bosch kwamen prima uit de startblokken en kregen goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. OJC-doelman Koen van Boxtel hield zijn ploeg echter op de been met twee prima reddingen. Daarna kwamen de gasten wat meer opstomen. Het leverde een penalty op, toen de beweeglijke Diego Meerveld een tik kreeg. Hardeveld schoot vanaf elf meter, via de Geffense doelman Ralph Vos, raak.



Zowel FC Den Bosch (op de paal) als OJC Rosmalen (onderkant lat) kregen voor rust nog goede scoringskansen, maar in de tweede helft waren het de Rosmalenaren die de wedstrijd hadden moeten beslissen. Toen Guus Habraken werd gevloerd, mocht Hardeveld opnieuw – dit keer feilloos – binnenschieten, maar de derde OJC-treffer bleef uit. Daardoor kon Jong FC in de extra tijd nog op 1-2 komen via Mate Schmid. Voor een slotoffensief was het echter te laat. “Een terechte overwinning”, vond Hardeveld na afloop. “Zij hadden eerste twee goede kansen, maar daarna hadden wij er wel veel meer kunnen of moeten maken. Misschien wel 4 of 5. We maakten het onszelf nog bijna moeilijk, ja. Tonev miste een 1 op 1-kans en in de aanval daarop maakten zij de 2-1. Daarvoor schoot Daan (Schreuders, red.) over en ik had voor rust uit zijn voorzet al op de lat geschoten.”

Echt een team
Blij met zijn goals was de aanvaller zeker. “Gelukkig schoot ik de eerste penalty binnen, dan ben ik over dat punt heen. Of ik ze allemaal zo ga maken? Als we alle wedstrijden daardoor winnen en het er 30 worden, vind ik het niet erg.” De Nieuwegeiner heeft het naar zijn zin bij OJC. “De groep is echt super leuk. Het trainingskamp in het begin was echt perfect voor mij. Ik heb gelijk iedereen leren kennen. We zijn ook echt een team, dat vind ik wel mooi. Ik kan er niet een opnoemen die er niet echt tussen past, of iemand die denkt dat ie meer is dan een ander.”

OJC Rosmalen speelt a.s. woensdag voor de KNVB beker om 20.00 uur tegen het naar de hoofdklasse gepromoveerde Oranje Nassau (vrij entree). Zondag wacht de tweede competitiewedstrijd. Dan spelen de Rosmalenaren opnieuw thuis, tegen Jong Achilles’29.

Bron: 073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven