Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing OJC ROSMALEN - Westlandia

www.ojcrosmalen.nl
Komende zondag ontvangt OJC ROSMALEN met Westlandia de nummer 7 van de 3e divisie zondag. De ploeg die wordt getraind door twee voormalige profvoetballers zal de Rosmalenaren de tweede nederlaag willen toebrengen, maar zover wil de thuisploeg het uiteraard niet laten komen.

OJC ROSMALEN moest vorige week in Oldenzaal de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Op eigen veld was Quick ’20 met 5-2 te sterk. Een eerste nederlaag van het seizoen... niet meer en niet minder. OJC moest zonder winstpunt(en) Oldenzaal verlaten, maar kreeg daarvoor voldoende leermomenten mee.

Zondag is Westlandia te gast in Rosmalen. De ploeg uit Naaldwijk vinden we na vijf speelronden terug op een zevende plaats. De promovendus begon het seizoen met een ongelukkige 2-1 nederlaag op bezoek bij OFC. Daarna won de ploeg twee keer op eigen veld van respectievelijk Hercules en HSC ’21. Op de eerste speeldag van september nam Westlandia een verdienstelijk punt mee uit Dongen. Vorige week ging de ploeg na een waar spektakelstuk met 3-4 onderuit tegen koploper ASV De Dijk.

Westlandia staat onder leiding van Edwin Grünholz en Mourad Mghizrat. Hoofdtrainer Edwin Grünholz kennen we vooral als één van de beste zaalvoetballers die ons land ooit gekend heeft. Hij speelde 56 interlands en was o.a. actief op het WK in 1996. Als profvoetballer kwam hij uit voor FC Den Haag, RBC Roosendaal en Roda JC. Assistent trainer Mourad Mghizrat is in deze regio zeker geen onbekende. De frivole aanvaller speelde in totaal 95 wedstrijden voor FC Den Bosch en scoorde daarin 15 keer.

Westlandia was het afgelopen seizoen oppermachtig in de Hoofdklasse. De ploeg uit Naaldwijk kroonde zich als allereerste van alle zes de Hoofdklassen tot kampioen. Jeroen Spruijt werd het afgelopen seizoen topscorer en heel even leek Westlandia zijn goalgetter kwijt te raken aan Sparta Rotterdam. De aanvaller koos er echter voor om eerst dit seizoen zijn studie succesvol af te gaan ronden en daarna eventueel een vervolgstap in het voetbal te maken. Spruijt maakte dus de wijze keuze te kiezen voor studie en Westlandia.

OJC speelt aanstaande woensdag in de eerste hoofdronde van het KNVB bekertoernooi een uitwedstrijd tegen tweede divisionist Koninklijke HFC. De wedstrijd begint om 20.00 uur en zal gespeeld worden op het sportpark van HBC in Heemstede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven