Nieuwsarchief

Filter overzicht

Liefde ontstaan op het voetbalveld

www.ojcrosmalen.nl
Bij de wedstrijd van ons eerste elftal tegen Westlandia ontvangen we als speciale gast de oudste nog levende speler van voorloper Juliana, Hein van Hoof. Hein en zijn vrouw An zijn zondag 18 september 65 jaar getrouwd en vonden het leuk om met hun familie op deze dag OJC te bezoeken.

Zij ging eindelijk een keer kijken naar een voetbalwedstrijd waarin Hein van Hoof speelde. Vanaf die tijd ontstond er tussen An Heijmans (91) en Hein van Hoof (93) een relatie, nu 67 jaar geleden. Hein van Hoof speelde in hetzelfde elftal als Harrie Heijmans, broer van An, getrouwd met een zus van Hein.
 
‘Hein voetbalde eerst bij Juliana in Hintham’, vertelt Harrie. ‘Ik speelde bij ODI in Rosmalen. Toen die twee clubs fuseerden tot OJC (ODI Juliana Combinatie), kwamen we in hetzelfde elftal terecht. Na de wedstrijden dronken we een pilsje of een borreltje en Hein ging vaak met mij mee naar huis aan de Kruisstraat. Het  duurde dan ook maanden voordat mijn zus An een keer ging kijken naar een wedstrijd waarin Hein speelde. Sinds die tijd hadden ze verkering. Zondag 18 september zijn An en Hein van Hoof 65 getrouwd.
 
‘Bij OJC is het dus allemaal begonnen’, vervolgt Harrie. ‘Hein heeft nog lang gevoetbald bij de club en An is vaak komen kijken. Hein was een goede kopper en speelde vaak back . Hij was de stopper, niet om te krijgen. Het waren andere tijden. We hadden drie teams en drie ballen. Nu zijn er per team vijftien ballen, pionnen, hesjes en noem maar op. Hein heeft ook de A- jeugd getraind. In de stal bij zijn ouders op de Tweeberg werd met krijt op de plavuizen de tactiek en de opstelling getekend en besproken. In de winter bestond de training uit hardlopen en deden we onder een straatlantaarn de gymoefeningen. Toen Hein het te druk kreeg met zijn werk, is hij gestopt.’
 
An en Hein kregen drie dochters. De voetbaltraditie werd niet voortgezet. Als het goed is, heeft Tonnie van Pinxteren, ex pupil van Hein, zijn oude voelbalschoenen nog in zijn bezit.
 
An en Hein wonen zondag met hun kinderen 18 september, op hun trouwdag dus, op uitnodiging van de voorzitter een thuiswedstrijd bij van OJC, de club waar het allemaal begon.
 
Bron: Mart van Eijk.
 



Staand v.l.n.r. Voorzitter Bart van der Plas, scheidsrechter Harrieke Vos (de vader van Peter), Hein van Hoof , Gret Pennings (’t ouw Gretje), Harrie van Eerd,
Piet van Creij, Jan Vissers, Jan van Creij.
Zittend v.l.n.r. Tiny Swanenberg, Harrie Heijmans (zwager van Hein en nog actief als vrijwilliger bij OJC!), keeper Kien “de Weeuw” van Rosmalen, “Taaije” Bert Heijmans, Gretje Pennings (’t Jong Gretje) en elftalcommissielid / voorzitter supportersclub Pietje Verstegen.



Staand v.l.n.r.: Harrie Heijmans, Leo Kappen, Harrie van Uden, Hein van Hoof, Jos Gevers, Jan van Creij. Zittend, Harrie van Eerd, Cor van de Nieuwendijk, Bert Heijmans, Kien van Rosmalen, Harrie Heijmans, Tiny Swanenberg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven