Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing De Dijk - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl
Na de thuiszege op Dongen en een weekend voetbalherfstvakantie hervat OJC ROSMALEN zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper en grote titelfavoriet ASV De Dijk.

Amsterdamse Sport Vereniging De Dijk werd op 1 juni 1999 opgericht na een fusie tussen Rood Wit Amsterdam en ASV Schellingwoude. De club speelde in het seizoen 2008-2009 nog in de 4e klasse, maar heeft zich in zeven seizoenen en vijf promoties verder opgewerkt naar de Derde Divisie. De Dijk promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Derde Divisie. In een tweeluik rekenden de hoofdstedelingen af met OSS'20. Na tien competitiewedstrijden is De Dijk de trotste koploper van de Derde Divisie. De grote titelfavoriet won negen van zijn tien wedstrijden en moest alleen Dongen een 4-4 gelijkspel toestaan. Als het gaat om trefzekerheid is De Dijk tot op heden goed voor iets meer dan gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd. Allemaal cijfers die de grote ambitie van de club extra onderstrepen. De Dijk heeft namelijk als doel om binnen vijf tot tien jaar de tweede betaald voetbalclub in Amsterdam te worden. 

Aanvaller Dennis Kaars was tot nu toe goed voor 49,9 procent van de Amsterdamse competitietreffers. De teller van de doelpuntenmachine uit Monnickendam staat na tien wedstrijden op liefst 15 treffers. Het indrukwekkende gemiddelde van Dennis Kaars is ook niet onopgemerkt gebleven. De aanvaller werd inmiddels bekeken door AZ, maar tot concrete contacten is het nóg niet gekomen. Jochem Twisker is sinds dit seizoen de trainer van ASV De Dijk. De ervaren oefenmeester kwam over van Spakenburg. Het trainerschap van Twisker is misschien ook een verklaring voor het grote aantal spelers met een voetbalverleden in Bunschoten-Spakenburg in de selectie van De Dijk. Liefst een half dozijn spelers in de selectie (Robert Verschraagen, Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Nabil El Gourari, Nick Kuipers en Tony Tol) speelde ooit voor Ijsselmeervogels en/of Spakenburg. Een andere bekende voetbalnaam in de selectie van De Dijk is die van Jeroen Verhoeven. De ervaren doelman besloot eind vorig seizoen definitief een punt achter zijn betaald voetbal carrière te zetten. Verhoeven kwam over van FC Volendam, maar speelde ook voor RKC Waalwijk, Ajax en FC Utrecht.

OJC maakte in de laatste wedstrijd voor het herfstreces een einde aan een lange periode zonder competitiezege. Een zege die zorgde voor opluchting bij iedereen met een rood-zwart hart. De Rosmalenaren mogen zich in Amsterdam gaan meten met de ongeslagen titelfavoriet. Een mooie uitdaging voor het jonge OJC ROSMALEN.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven