Nieuwsarchief

Filter overzicht

Van Zijl: 'Als iedereen omvalt moet je iets'

www.ojcrosmalen.nl
Voor het eerst sinds tijden stond Kevin van Zijl zondag weer eens in de basis bij OJC Rosmalen. De nood was aan de man en dus stond de routinier – op een voor hem totaal ongebruikelijke positie – er weer eens in. De gehavende derde divisionist won met 1-0 en dat was alweer de derde overwinning op rij. Wij spraken erover met Van Zijl.

Het is even geleden dat we jou aan de aftrap zagen staan.
“Dat was inderdaad lang geleden. En dan was ik nu ook nog rechtsback, haha. Nee, dat had ik zelf ook niet snel verwacht. Maar als iedereen omvalt moet je iets, hè.”

Wat is er allemaal aan de hand in jullie selectie?
“Helaas hebben we op dit moment veel geblesseerden. Sam (van Doremalen, red.) ligt er langer uit en ook Randy (van Heijnsbergen, red.) moet een kijkoperatie ondergaan. Daarnaast is Jelle (Scholts, red.) nog niet wedstrijdfit, Ritchie (van Ooijen, red.) kwam terug van een blessure en Bas Peters is ook nog geblesseerd. Zo kon het niet anders dan dat ik in de verdediging moest spelen.”

Was dat eenmalig of voor herhaling vatbaar?
“In het begin was het even wennen, maar gedurende de wedstrijd ging het wel beter. Uiteindelijk denk ik dat ik het naar mijn mogelijkheden goed heb ingevuld. Ik verwacht dat ik de komende weken wel back zal blijven, kijkend naar het beschikbare materiaal. Ik ben blij dat ik speel, maar sta liever op het middenveld. Op de lange termijn ben ik een middenvelder, maar daar krijg ik tot nu toe weinig kans.”

Baal je daarvan?
“Ja, natuurlijk. Ik had vooraf zeker verwacht meer te gaan spelen. Ik ben namelijk een controleur en ik vind dat ik de enige controleur in de selectie ben. De rest van de middenvelders zijn meer nummers 8, als je dan begrijpt wat ik bedoel. Vooral op mijn leeftijd heb je geen zin om op de bank plaats te nemen. Ik niet althans.”

Met het team gaat het, na een dipje, weer beter. De laatste drie duels weer gewonnen, weinig reden tot wisselen, toch?
“De laatste weken valt het balletje inderdaad de goede kant op. Tegen Dongen scoorden we in de laatste minuten nog en tegen De Dijk viel alles goed uit. Zondag speelden we niet best, maar gaven we over de hele wedstrijd maar één kans weg en Jaouad (Chraou, red.) maakte een geweldige goal. Zeker lekker om 9 uit 3 te halen. Nu nog met mij op mijn vertrouwde positie op het middenveld.”

Meer foto’s van de wedstrijd OJC Rosmalen – Juliana'31 op sportfotobrabant.nl.

Bron: 073voetbal.nl
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven