Nieuwsarchief

Filter overzicht

Corten hoopt op meer minuten in OJC 1

www.ojcrosmalen.nl
Bij OJC Rosmalen debuteerde afgelopen weekeinde weer een jongen van eigen grond. Lars Corten, die in zijn leven nog nooit voor een andere club speelde, is maar wát trots dat hij het eerste elftal heeft bereikt. “Nu hopen op nog heel veel wedstrijden”, aldus de eerste enthousiaste reactie van de 20-jarige verdediger.

Voor de vierde keer op rij verloor OJC Rosmalen afgelopen weekeinde niet. Na drie zeges op rij moest de 3e divisionist bij HBS genoegen nemen met een punt, maar de gehavende Rosmalenaren hebben zich duidelijk herpakt na een periode van mindere resultaten. En nadelen hebben ook voordelen, want het debuut van Corten had waarschijnlijk (nog) niet plaatsgevonden zonder de waslijst aan blessures.

“Ik heb de laatste 35 minuten gespeeld”, vertelt de Rosmalenaar vrolijk. “Ik speelde rechts achterin. Fijn dat ik nog zo lang mocht meedoen. De trainer (David Vecht, red.) en iedereen vond dat ik het goed had gedaan, dus ik ben zeer tevreden.” Donderdag hoorde het talent dat hij niet, zoals gebruikelijk, zou spelen met het tweede elftal, maar mee mocht met het eerste. “Onze trainer Corné Verhoeven belde me op dat ik mee moest en dat ik de vierde verdediger op de lijst was. Het was een beloning voor mijn constante en goede wedstrijden en trainingen, zo zei hij. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om te laten wat ik kan. Ik hoop dat ik nog veel wedstrijden mag spelen bij het eerste.”

Steenworp
Corten is een jongen van de club. Hij woont op een steenworp afstand van sportpark De Groote Wielen en is al jarenlang supporter van OJC 1. “Vanaf de F tot nu alleen bij OJC gevoetbald, nergens anders geweest”, zegt hij met gepaste trots. De verdediger doorliep alle hoogste jeugdelftallen en doet het sinds vorig seizoen ook goed bij de beloften. “David heeft op basis van de prestaties in het veld besloten dat ik mee mocht naar HBS. Ik weet niet of hij mij bij het tweede heeft zien spelen, maar toen we laatst oefenden tegen Brabant United O19 was hij de coach. En ik heb al een aantal keer mee mogen trainen met 1.”

Het blijft niet bij een eenmalig optreden in de hoofdmacht, als het aan Corten ligt: “Wat mij betreft zeker niet. Ik ga er alles aan doen om meer speelminuten te krijgen. Komende zaterdag zit ik weer bij de selectie.”

Bron: 073voetbal.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven