Nieuwsarchief

Filter overzicht

Toelichting bestuur op kwestie kunstgras

www.ojcrosmalen.nl
Naar aanleiding van de uitzending van Zembla op woensdag 15 februari heeft het bestuur weer contact gehad met de gemeente Den Bosch en aanvullende informatie ontvangen van het RIVM.

De reactie van de gemeente is dat het RIVM heeft contact gehad met het onderzoeksteam van de VU dat in de Zembla-uitzending aan bod zal komen. Het RIVM neemt dit onderzoek serieus, maar concludeert dat het huidige onderzoek van de VU geen aanvullende inzichten geeft voor wat betreft de risicoschatting voor de mens. Daaropvolgend is het advies van de gemeente dat er geen reden voor de gemeente is om de conclusie dat het sporten op kunstgrasvelden door kan gaan, te wijzigen. Aanvullende relevante informatie hierover is te vinden op de daarvoor ingerichte pagina van de gemeentelijke website: www.s-hertogenbosch.nl/rubberkorrels. Ook het RIVM heeft een reactie gegeven die terug te lezen is in bijgaande pdf.

Uiteraard heeft het bestuur zowel de uitzending als de reacties van het RIVM en de gemeente besproken en blijft het standpunt ten aanzien van het voetballen op kunstgras zoals dat bepaald is na de vorige rapportage van de RIVM, ongewijzigd. Dit betekent dat de wedstrijden bij OJC ROSMALEN op kunstgras blijven worden ingepland. Uiteraard worden de standpunten van leden en ouders hierbij gerespecteerd. Dus in het geval er teams zijn die bezwaren hebben tegen het spelen op kunstgras, dan worden de leiders verzocht dit kenbaar te maken bij het wedstrijdsecretariaat. Bij de indeling van de velden zal dan zoveel als mogelijk hiermee rekening worden gehouden. Uiteraard blijft het bestuur zich op de hoogte stellen van de vervolgontwikkelingen op dit onderwerp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven