Nieuwsarchief

Filter overzicht

Harrie Heijmans (87) overleden

www.ojcrosmalen.nl

Op woensdag 28 juni is na een kort ziekbed Harrie Heijmans op 87-jarige leeftijd overleden. Harrie is in 2011 voor zijn verdiensten voor OJC gehuldigd met het Rood-Zwarte Hart en hij was tot een paar maanden geleden nog actief in het materiaalbeheer en meerdere malen per week op het sportpark.


De betrokkenheid van Harrie bij onze club gaat terug naar de tijd van ODI. Nog voor de fusie met Juliana in 1947 speelde Harrie al in het eerste elftal van de Rosmalense voetbalvereniging. Het waren andere tijden. Toen had ODI nog maar drie teams en waren er in totaal ook maar drie ballen beschikbaar om mee te voetballen. In de winter moest er op straat worden getraind, of liever hardgelopen onder de lantaarnpalen in het dorp. Er was immers nog geen veldverlichting. Dat was heel wat anders dan de 15 ballen, hesjes, pionnen en noem maar op wat teams tegenwoordig allemaal ter beschikking hebben.

 

Na de fusie tussen ODI en Juliana in 1947 stond Harrie in de eerste basisopstelling van het samengestelde team. Gedurende de beginjaren 50 speelde hij nog in het eerste elftal. Op de foto het team dat in het seizoen 1953-1954 streed tegen degradatie. Staande v.l.n.r.: Gret Pennings, Leo Kappen, Toon van der Heijden, Jaques van Stippent, Theo Clement, Harrie Heijmans, Cor van de Nieuwendijk. Zittend v.l.n.r.: Henk van Rosmalen, A. Gevers, Antoon Hendriks, Bert Heijmans, Ad van Eldik.



 

Na een aantal jaren afwezigheid kwam Harrie weer bij OJC verzeild na de verhuizing naar De Groote Wielen. Samen met Rien van Meurs richtte hij de uitgifte van materialen helemaal opnieuw in. Terwijl tot die tijd vele tientallen ballen verloren gingen, zorgden Harrie en Rien ervoor dat dat dit verleden tijd werd. Door een zorgvuldige registratie en een gedegen opbergsysteem werd het verlies aan ballen en materialen ver teruggedrongen. Voor zijn verdiensten werd Harrie gehuldigd met het Rood-Zwarte Hart. Ook na het overlijden van zijn vrouw bleef Harrie naar De Groote Wielen komen en vormden de praatjes en het vrijwilligerswerk een welkome afwisseling in zijn dagen. Na zijn ziekte vorig jaar richtte Harrie zich nog een keer op en kwam weer zeer regelmatig bij OJC. Tot begin dit jaar, toen bleek dat hij de strijd tegen kanker ging verliezen. En afgelopen woensdag overleed Harrie op 88-jarige leeftijd.

 

Het afscheid van Harrie zal komende woensdag 5 juli van 14.30 tot 16.00 uur plaatsvinden in Villa Fleurie, waarna de crematie in besloten kring zal zijn. OJC is Harrie veel dank verschuldigd voor de vele uren vrijwilligerswerk in de afgelopen 12 jaar. Wij wensen zijn familie veel sterkte bij het verlies van hun vader, schoonvader en opa.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven