Nieuwsarchief

Filter overzicht

MO17-1 zoekt weerstand in het Oosten

www.ojcrosmalen.nl
De 16 meiden van MO17-1 kunnen terugkijken op een geslaagd najaarsseizoen. Ze werden kampioen in de MO17 hoofdklasse, zijn nog in de running voor de beker en zijn mee gaan spelen in de Europa League Girls U16.

Na de zomervakantie startte MO17-1 voortvarend met een oefenwedstrijd tegen Emplina en 2 bekerwedstrijden en deze eerste drie wedstrijden eindigden in een 7-0 overwinning.  De toon werd meteen gezet in de nieuwe samenstelling van het team waarbij de nieuwe speelsters, van buiten en binnen OJC, goed werden opgenomen door de overige teamleden. 

Dit was de opmaat voor een van de eerste echt lastige wedstrijden, de bekerwedstrijd voor de winst in de bekerpoule tegen Stedoco MO17-1. De meiden waren er klaar voor en hoewel sommigen toch wat zenuwachtig waren gezien de reputatie van Stedoco, hadden de meiden er enorm zin in. Het werd een pak slaag voor Stedoco, waarbij sommige  Stedoco meiden uit frustratie niet meer wisten hoe ze moesten voetballen tegen OJC Rosmalen. Onze meiden scoorden vlot voetballend en met goede combinaties de ene goal na de andere goal en gingen naar huis met een 6-0 overwinning op zak. 

De verdediging staat als een huis met Eveline in de goal en de achterste linies bestaande uit Cloë, Daphne, Sophie, Jade en Thomee. 

Het middenveld wordt beheerst door Mabel en Isa met aan de flanken Kim, Maud, Fleur, Naomi en de alerte aanvalshoede tot slot bestaat uit Riva, Esmee, Britt en Laura. 

Na de bekerwedstrijden startte de competitie en met het nodige zelfvertrouwen gaan de meiden half Nederland door om de punten binnen te halen. Uit in Roosendaal, Zevenbergen, Terheijden en Eindhoven worden de 3 punten per wedstrijd binnengeharkt met minimaal 5 goals per wedstrijd.

Uitgerekend thuis tegen een club dichtbij (Nieuwkuijk MO17-1) laten ze 2 punten liggen door gelijk te spelen , maar de rest van het seizoen is ze dat niet meer overkomen. Op bezoek komen nog SC ’t Zand, MZC ’11 uit Zierikzee en Hardinxveld, maar geen van de bezoekende clubs gaat met de winst naar huis of heeft zelf een doelpunt kunnen scoren. 

Op 20 januari werd thuis tegen Hardinxveld het kampioenschap binnen gehaald met een 5-0 overwinning voor eigen publiek. Een opvallend feitje over het team: 11 van de 16 speelsters hebben gescoord in de gespeelde wedstrijden, het zijn niet alleen de aanvallers vooraan die scoren, maar ook het middenveld en de verdediging benutten kansen zodra deze zich voordoen.



Trainer/coaches Marc van den Hoek en Wilbert vd Water geven aan dat ze makkelijk wissels kunnen uitvoeren, omdat de samenstelling van het team zodanig gebalanceerd is dat ze er niet op achteruit gaan als ze iemand op een sleutelpositie moeten wisselen.

In het najaar wordt het team uitgenodigd om mee te spelen in de Europa League Girls competitie. Dit is een landelijke competitie met talentvolle meidenteams zoals ADO Den Haag Girls Academy, DIA meisjesacademie en buitenlandse teams als KAA Gent Ladies en Borrusia Mönchengladbach. Gespeeld wordt op zondag, ongeveer 1x per maand. Een competitie om wat van te leren en de eerste de beste wedstrijd in deze competitie geeft de meiden inderdaad stof tot nadenken. Eind oktober in Haarlem wordt gespeeld tegen Alliance’22 U16, een erg sterk en fysiek spelend team met een goede staat van dienst en het enige team dat de meiden in bedwang kon houden: Met een verlies van 6-2 keerden de meiden terug naar Rosmalen, een ervaring rijker.

De eerste wedstrijd van de Europa League Girls in 2018 zit er al weer op. In Hilversum werd gespeeld tegen ’t Gooi en dat was een wedstrijd op het scherpst van de snede zoals het publiek ze vaker zouden willen zien. Met rust nog 0 – 0 en de einduitslag had alle kanten op kunnen gaan, zo gewaagd waren de teams aan elkaar. Uiteindelijk ver in de tweede helft kon Clöe helemaal vanuit achterin de bal via enkele passeerbewegingen bij Riva krijgen die de bal achter de keeper kon plaatsen. Op het nippertje met 1-0 gewonnen.

Er volgen nog 2 wedstrijden in de Europa League Girls, namelijk 25 februari uit tegen Team Eindhoven en op 25 maart thuis in Rosmalen tegen Borussia Mönchengladbach en op 28 maart wordt er weer verder gebekerd. 
Het succes van de afgelopen maanden wordt ook door de KNVB gezien en in overleg met OJC en de KNVB gaan de meiden in het voorjaar in de Hoofdklasse 1 spelen in het oosten van Nederland, tegen o.a. JVC Cuijck en SDV Barneveld. De coaches verwachten dat het team meer weerstand ondervindt in deze competitie en hopen op meer wedstrijden zoals tegen ‘t Gooi met uiteraard de winst voor OJC!

Door: Carl-Peter Cremers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven