Nieuwsarchief

Filter overzicht

Aanvragen VOG-verklaring lopen voorspoedig

www.ojcrosmalen.nl
OJC ROSMALEN is bezig met de invoering van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een behoorlijke impact en administratie. Echter, de invoering verloopt voorspoedig. Onze vrijwilligers begrijpen het besluit en hebben geen problemen met de verplichtstelling van de VOG-aanvraag.

Een rondgang langs enkele trainers en leiders die de VOG invulden, maakt duidelijk dat zij geen probleem hebben met de nieuwe eis van het besluit van OJC dat zij een VOG moesten aanvragen. "Ik vind het prima, al is het wel jammer dat het nodig is", aldus een trainer/coach. "Ouders vertrouwen je hun kinderen toe en dat gaat tegenwoordig helaas niet overal goed. Dus is het logisch dat OJC ROSMALEN zoveel mogelijk probeert problemen uit te sluiten. De veiligheid van de kinderen gaat boven alles, dus ik beschouw zo’n VOG beslist niet als een motie van wantrouwen."

We willen nogmaals benadrukken dat het aanleveren van de VOG verplicht is voor alle vrijwilligers die direct met jeugdteams omgaan. Wie geen VOG kan of wil overleggen, kan geen vrijwilliger bij de vereniging meer zijn. 

Wellicht dat door jouw vakantie de aanvraag vanuit Dienst Justis reeds is verlopen (deze is 28 dagen geldig) of is er met jouw gegevens en in de communicatie wat misgelopen. Dan vragen we je vriendelijk om jouw naam en geboortedatum (en eventueel actief e-mailadres) aan ons door te geven via servicedesk@ojcrosmalen.nl onder vermelding van 'aanvraag VOG'.

Bedankt voor jullie medewerking en een sportief seizoen gewenst.

Namens het bestuur van v.v. OJC ROSMALEN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven