Nieuwsarchief

Filter overzicht

Oudste OJC'er Gredje Pennings overleden

www.ojcrosmalen.nl
Vorige week is met Gredje Pennings de oudste nog levende OJC'er op 101-jarige leeftijd overleden. Gredje speelde een belangrijke rol in de rijke OJC-historie, in de veertiger jaren tot de fusie in 1947 met Juliana Hintham. Ook daarna ging hij als lid verder bij OJC en hij bleef tot op hoge leeftijd lid van OJC ROSMALEN.

Als Gred Pennings sr. speelde hij als O.D.I.-middenvelder jarenlang een belangrijke rol. Hij stond in het elftal dat geschiedenis schreef toen O.D.I. verhuisde in 1941 aan de Nieuwendijk. Het gehele dorp was uitgelopen toen burgemeester Jonkheer Felix Von Heijden op tweede pinksterdag 1941 het veld opende. O.D.I. speelde destijds 3e klasse NVB.

Ook was Gred van de partij in de derde ronde om de fel begeerde NVB-beker, in het bekerduel met het profteam van Longa. De Tilburgers, destijds bijna landskampioen, speelden op het hoogste niveau met o.a. international Henk Pelikaan. Het zette op 15 augustus 1943 voetballend Rosmalen met O.D.I. wel op de voetbalkaart van Nederland, ondanks dat O.D.I. roemloos met 0-10 ten onder ging.

Ook na de fusie met Juliana in 1947 bleef Gred zijn club trouw, onder de nieuwe naam O.J.C. In het gezin van Gred en Nelly behoorden hun zoons Bert en Wim eveneens tot grote voetballiefhebbers. Op sportpark De Hoef speelden zij vele wedstrijden onder toeziend oog van hun vader. Gred maakte ook de volgende verhuizing nog mee; de terugkeer naar de polder. Hij werd uitverkoren om de aftrap te verrichten bij de openingswedstrijd tegen Sparta. Gred volgde nog wekelijks de sportieve prestaties van zijn inmiddels genoemde OJC ROSMALEN. Naar schatting maakte Gred het voetbal wel en wee van OJC mee gedurende bijna 90 jaren! Een uniek lid van onze club.

Op 101-jarige leeftijd is Gred vorige week overleden. De OJC-familie wenst zijn vrouw Nelly en kinderen veel sterkte om dit grote verlies te kunnen verwerken.
 

Op onderstaande foto's zien we Gredje in zijn tijd als actief OJC-lid.

Foto 1
OJC 1 eind jaren 40.
Staand v.l.n.r.: Gret Pennings jr., Gret Pennings sr., Leo Kappen?, Marinus van Berkel, Harrie Heijmans, Wim Heijmans.
Zittend v.l.n.r.: Harrie Heijmans, Tini Swanenberg, Kien van Rosmalen, Hans van Alebeek, Bert Heijmans.

Foto 2
ODI in 1936.
Staand v.l.n.r.: M. Heijmans, Jan Swanenberg, Theo der Kinderen, P. van Creij, Driek Meurs, George Swanenberg, Janus Heijmans.
Zittend v.l.n.r.: Klaas Venrooij, Bart Meurs, Jan Verhallen, Nico Pennings, Toon Heijmans, Gred Pennings.

Foto 3
OJC 1 in 1941 bij de opening van het nieuwe terrein aan de Nieuwendijk.
Staand v.l.n.r.: leider?, Huubke Pennings, Nico Pennings, Jos Gevers?, Marinus Heijmans en ?.
Zittend v.l.n.r.: middelste rij: Gred Pennings sr., Piet van Creij, en ?.
Voor v.l.n.r.: Rien Heijmans?, Kien van Rosmalen, Bert van Meurs.


Foto 4
Bekerteam tegen Longa 3e ronde N.V.B.-beker, 15 augustus 1943.
Staand v.l.n.r.: grensrechter Jan v.d. Plas, Gretje Pennings, Huub Pennings, Marinus Heijmans, Piet van Crey, Tiny Heijmans, Harrie Timmermans (secr.), Bart v.d. Plas (vrz.) en Klaas van Venrooy.
Zittend v.l.n.r.: Cor v.d. Nieuwendijk, Bert van Meurs, Jan Verhallen, Harry van Uden, Nico Pennings en Grad Timmers.
14-03-2018

Gredje Pennings

www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl
www.ojcrosmalen.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven