Nieuwsarchief

Filter overzicht

Voorbeschouwing AFC - OJC ROSMALEN

www.ojcrosmalen.nl

Daar waar nagenoeg de gehele club in de ban is van de bekerkraker tegen Sparta Rotterdam.... is de belangrijkste wedstrijd op dit moment voor OJC ROSMALEN toch echt die van aanstaande zaterdag (17.00 uur) uit bij AFC.


Ook AFC heeft dinsdag bekerverplichtingen (thuis tegen FC Emmen) en daarom speelt OJC ROSMALEN reeds zaterdag om 17.00 uur op Sportpark Goed Genoeg tegen de Amsterdamsche Football Club.

Vorig seizoen wist OJC twee keer te winnen van de Amsterdammers. Op 31 augustus 2014 won OJC zijn eerste uitwedstrijd ooit in de Topklasse met 2-4 bij AFC. Ook in de laatste competitiewedstrijd van het zo succesvolle kalenderjaar 2014 wist OJC op eigen veld de Amsterdammers met 3-0 te verslaan. Ook al geven resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, hier toch nog een keer de samenvattingen van die laatste wedstrijd (link).

 

AFC is na vier competitiewedstrijden terug te vinden op een vierde plaats. De Amsterdammers speelden tot op heden zeven winstpunten bij elkaar. Op eigen veld won de ploeg overtuigend van JVC Cuijk en TEC Tiel... en tussendoor speelde het gelijk bij HSC '21. Vorige week moest AFC in Haarlem de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Koninklijke HFC won op eigen veld volkomen terecht met 2-0 van AFC (samenvatting HFC - AFC: link).

AFC staat dit seizoen onder leiding van Bart Logchies. De o.a. voormalig assistent-trainer van Estland volgde Stanley Menzo op, die de Amsterdammers na het kampioenschap in het seizoen 2013-2014 de afgelopen voetbaljaargang met kunst en vliegwerk wist te behouden voor de Topklasse. AFC zag in de zomerstop de gebroeders Patrick vertrekken naar het DOVO van Hans Kraaij en verloor ook Damien Menzo aan De Dijk. Het drietal werd echter opgevangen door een vijftal nieuwelingen: Mark van den Boogaart (Rijnsburgse Boys), Pieter Koopman (De Zouaven), Frank Abbring (De Zouaven), Tom van den Brink (ADO'20) en Edip Biberoglu (EDO). De Amsterdammers zijn met deze nieuwelingen in ieder geval uitstekend aan de competitie begonnen.

 

Je moet er uiteindelijk bij zijn geweest om het waanzinnige duel tussen OJC en Sneek te kunnen geloven. Het werd mede dankzij deze redding de middag van Guus Habraken. OJC moest mede dankzij het memorabele wedstrijdverloop genoegen nemen met een punt, maar wist tegelijkertijd ook dat het hierdoor twee punten had verloren. Afgelopen dinsdag bleek in de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch dat OJC misschien aan (individuele) kwaliteit heeft ingeleverd, maar er in de breedte zeer zeker op vooruit is gegaan. Vanaf zondag mag de ploeg gaan denken aan een bekersprookje ten koste van Sparta Rotterdam, maar eerste het treffen aanstaande zaterdag van af 17.00 uur op Sportpark Goed Genoeg met AFC.

 

Voorbeschouwing op de site van AFC: link.

P.S.: aangezien de wedstrijd AFC tegen OJC rond etenstijd wordt gespeeld, kan ik alle Rosmalense bezoekers op sportpark Goed Genoeg uit eigen ervaring een broodje gehaktbal aanraden.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven